嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

求化痰良方-小囡夜咳勁多痰..

求化痰良方-小囡夜咳勁多痰..點算 ?
我嬡G女02年9月13日-2:44pm出世, 重3.7kgs;10個月就識行啦!!!! 7歲啦! 返學好開心呀! 媽咪爹o地好錫我嫁! 多謝媽咪爹o地!  

複式洋房

Re: 求化痰良方-小囡夜咳勁多痰..

食余仁生猴棗散,6支裝$540,個fds話ok woo,止咳化痰
natnat bb

男爵府

醒目開學勳章

係呀, 好好家, 如果唔想食藥, 你可以試下"鄧"川貝, 連飲幾日都好work家, 希望你囡囡快d好啦

iceice 寫道:
食余仁生猴棗散,6支裝$540,個fds話ok woo,止咳化痰

大宅

我個女都好易咳, 仲有敏感. 近兩次咳(黃痰), 我立即煲 ”靈芝,海底椰,川貝,南杏,淮山”湯, 全日比佢飲, 近呢兩次都一包湯加西藥好番. 幾好的,可以一試, 不過你去藥房買時, 講個情況比個執藥既知先,因為咳都有寒,熱嘛!
希望你個女快d好番

大宅

我囝囝上兩個星期都咳得好勁,後來我同事教我煲依個湯,飲左連續一個星期,差不多好番:-

蘋果
廋肉
果皮
南北杏

洋房

christykltl888,

我個仔又係好多痰,夜晚又有咳,睇左好耐e生都未好番,後來睇林觀禮,佢話暫時唔好食魚呀!仲要幫佢拍痰,如果還未好就要抽痰,現在仍是e療中,希望不用抽痰la :-(
14.09.2004 2.09kg (34week) 15.10.2004 2.9kg 09.11.2004 4.08kg 22.11.2004 4.69kg 29.11.2004 4.95kg 07.01.2005 5.95kg 14.02.2005 6.39kg 18.03.2005 7.16kg 42.6cm head 66cm length

別墅

yy2004,
點燉川貝呀?
食猴早散已有十日, 一食就唔咳, 但第晚又咳過, 如是者, 十日過去, 仍咳+痰, ...
我嬡G女02年9月13日-2:44pm出世, 重3.7kgs;10個月就識行啦!!!! 7歲啦! 返學好開心呀! 媽咪爹o地好錫我嫁! 多謝媽咪爹o地!  

禁止訪問

大宅

Last time my son after finishing the medicine from "western doctor" for weeks, he still have 痰. Then he takes 余仁生猴棗散 for 2 days, no more 痰. So, I think it really works. But your daughter already takes 10 days & no help, have you think of bringing her to "chinese doctor"?

別墅

有呀! 有冇好'中醫'介紹 ?

首頁

尾頁

跳至