自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

激光矯視中心大比拼.

我想O係1月前做左個手術....但間間都好,唔知點揀,大家比比意見丫?!

1.香港激光矯視中心 26281111 / 23685500
事前檢查$500
有刀 $16000 包5次覆診. 指定醫生$20000
無刀$20000 包5次覆診. 指定醫生$24000

*****渣打/DBS減收$2000 或 聽講座減收$2000****

2.卓健激光矯視中心 28100400
有刀 $16800 包5次覆診. 指定醫生$????

*****最平用HKSB 分期 $11760 ******

3.養和醫院 28358899
事前檢查$800
有刀 $18000 包5次覆診. 指定醫生$個別收費
無刀 $24000 指定醫生$個別收費

4.浸會醫院 23398888
事前檢查$900(如果做手術減收$600)
有刀 $16000 包覆診.
無刀 $21000 包覆診.
有2個醫生,多數都係梁醫生,亦可要求另一位莊醫生,應唔駛加錢!!
*******而家BOOK,會另減收$2000******

5. 港安醫院 25746211
事前檢查$800
有刀 $15000 包半年覆診.
無刀 $21000 包半年覆診.

****HONG KONG BANK $17850*****

我想揀港安/香港激光矯視中心邊間好D呢??
但係卓健又...好平,不過唔係好大信心....

各位姨姨好,我係cherrie,,我仲有個姐姐13歲啦,佢唔想出鏡,所以我......!!

別墅

Re: 激光矯視中心大比拼.

你都做左好多research 厲害!!其實有刀同無刀有咩大分別?個人覺得係醫院做好似安全D!
UncleDOS教育資訊網:
http://edu.uncledos.com/

複式洋房

但係有分第幾代技衚故喎?請問有無問過?

大宅

最後我去左香港激光矯視中心,
上星期二去check眼,好心急咁book左星期四.....哈哈,一星期內攪掂...而家睇野好正..不過sleep要戴住眼罩好麻煩.....

各位姨姨好,我係cherrie,,我仲有個姐姐13歲啦,佢唔想出鏡,所以我......!!

男爵府

Connie,

Why you choose 香港激光矯視中心?

大宅

其實咁既
卓健~~唔係好大信心....
浸會~~好似得1~2個醫生,我問佢今日check眼,幾時可以
做,佢 話1~2日,咁即係好少人做啦,信心唔夠.
港安~~唔係出名做呢d手術,地點唔方便(對我黎講)

最後得下:養和 vs 香港激光矯視中心

價錢差4000大元,我老公勁攪笑既論點就係令我決定揀香港激光矯視中心:
佢話o係醫院做好似唔係咁好,d醫生o係個醫院到行黎行去,睇既病人多左(係眼有病既人,唔係做激光既人),咁病菌就自然多左啦,咁佢就prefer我o係香港激光矯視中心做囉:
我老公一向都勁度保守(我幾年前要話要做,佢唔比我做,而家終於肯比我做,)佢話去呢間,我都信佢啦,而且平4000大完...真係唸都唔唸就即刻做啦!!

so far 而家睇野....一個字....正呀

禁止訪問

大宅

HI Connie,

咁你做有刀定無刀呢? 有什麼要注意的?

別墅

真係因人而異,我有朋友"香港激光矯視中心"做左. 上次出來食飯,佢戴住眼鏡 叫我地千奇唔好去! 話做得好差. :-( 佢話此中心的宣傳手法好厲害.可能佢唔好彩啦!

我之前問過養和,check up的時間&做的時間都好flexible.因為護士話做的過程其實好快.有特別一個室&儀器.所以都係唔駛排期.不過check完之後最好盡快做(within one week).養和應該係最出名.
不過上次見到個朋友攪成咁,我都係諗下先.希望唔會嚇親大家.

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

有呀,我係養和做咗一個月度,效果好好呀.
咁貴當然分期la

大宅

Hi SueMammy,

我都想去養和做呀.
請問妳揾邊個醫生做

民房

我之前都係香港激光矯視中心做手術
因為有朋友做完,佢覺得幾好
但有次覆診我見到個男仔同醫生講佢有返近視:-(
如果有錢最好係養和做

大宅

請問有無在浸會做的?

4.浸會醫院 23398888
事前檢查$900(如果做手術減收$600)
有刀 $16000 包覆診.
無刀 $21000 包覆診.
有2個醫生,多數都係梁醫生,亦可要求另一位莊醫生,應唔駛加錢!!
*******而家BOOK,會另減收$2000******

子爵府

connie, 你做咗啦, 恭喜 !

可惜我仲未落決心, 我同你一樣當時都有上BK問, 無諗到你話 但就咁快決定咗

子爵府

connie,

你都資料好多喎, 我之前都係搵晒資料架啦, 聽日我會去HK Laser Centre度做啦, 好唔好真係好看你對邊間有信心囉, 有人話好, 亦有人話唔好, 好難講架, 最好係你自己去看下了解下先.

子爵府

keroroyung,

個男仔有無話咩事有番近視呀? 因為之後都要保養得好, 唔好成日夜訓周圍去, 要等對眼多o的休息架, 唔係就好容易出問題, 生活集慣唔好都會有機會影響有番近視架, 而且呢個手術唔係100%會無晒近視, 亦有可能會番有, 如果係半年內有留近視, 仍會免費同你做多次, 邊間都會係咁, 醫院都會係咁.

子爵府

SueMammy 寫道:
有呀,我係養和做咗一個月度,效果好好呀.
咁貴當然分期la

唔係呀, 養和有分期喎, 係12個月免息分期, 不過要指定信用咭先有.

子爵府

cfanny,

養和係要你地看醫生既安排時間架, 唔係可以隨時做架. 檢查同做手術時間都要就醫生.

子爵府

Connie,

我都聽講好多人係浸會做架, 都無咩問題.

我揀香港激光矯視中心既原因係有好多朋友係呢度做都無事, 而且佢做手術既時間比教好, 容易安排請假, 我唔可以成日請假, 所以先揀呢間. 逢星期一/二/三係檢查, 星期四/五/六係做手術, 所以時間好好.
反面養和我唔係無信心, 而係醫生時間好難就, 因為我想星期五下午做, 星期六上午再檢查, 但係養和多數都唔得. 另外當然係價錢上既分別啦, 無刀相差6000蚊架, 都差距好遠.

首頁

尾頁

跳至