自由報料

跳至

首頁

尾頁

民房

Re: 激光矯視中心大比拼.

我唔知佢點解有返近視
我覆診個日
個男仔同醫生係房仔傾左成個鐘
之後個男仔見完醫生出黎問周圍d人有冇有番近視
佢話佢自己有番
我都驚近視會加深,我會keep住食藍莓素

男爵府

Hello rclamclam,

做完上嚟分享吓呀!! 我都想做, 但喺成日下唔定決心, 聴人講做之前要戴一星期有框眼鏡, 喺嗎?

子爵府

stmummy,

唔駛帶有框眼鏡, 主要係做完之後怕有風吹入眼所以先要帶平光眼鏡或者太陽眼鏡.
要做就一定要快, 越早做既就可以享受到清楚越多時間.

不過訓教就要帶兩個星期眼罩訓教.

子爵府

keroroyung,

藍莓素係咩來架? 有咩用呀?

民房

我地平時食開藍莓入面有種花青素
花青素能抑制破壞眼部細胞的酵素,改善眼睛的微血管循環,促進增加眼內用來夜視的重要物質紫,保持眼部健康。
我之前睇雜誌,話可以令減輕近視加深
你可以打藍莓素係yahoo seach

禁止訪問

大宅

我都想做, 但有沒有人做完仍舊要帶眼鏡?想知道做了多過 五年的人的意見

公爵府

畀面勳章

我都想做呀, 不過老公唔比呀....... :-( :-( :-(

男爵府

我98年係養和做,我覺得做得好好,到現在都唔使帶眼鏡,不過好耐無檢查

easter123 寫道:
我都想做, 但有沒有人做完仍舊要帶眼鏡?想知道做了多過 五年的人的意見

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

香港激光矯視中心好似都可以指定醫生,不過唔知係唔係又會貴啲呢

男爵府

Hello joys,

你選擇喺浸會做, 咁會唔會指定醫生呀? 成個過程由檢查到做完手術, 大概幾耐呢? 我都覺得自己帶眼鏡好ugly!! 但硬喺的唔起心肝!!

做完上嚟分享, 好嗎!!

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

我就 book 左去卓健, 因為之前有 topic 提及過, 我根據資料指定蔡醫生操刀, 冇收任何附加費用。

佢地 fully booking, 我初步驗眼都要排到 1月 2X日。

其實想做激光矯視很耐了, 但又驚又怕, 睇完咁多 topic 分享, 自己都的起心肝去做, 希望 06年有新的開始。 :lol:
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

大宅

我都想做激光矯視, 請問 "有刀" 同 "無刀" 有咩分別? ?-(

大宅

Me 2 :-(
fungyee 寫道:
我都想做呀, 不過老公唔比呀....... :-( :-( :-(

洋房

眼科專科中心
http://www.eyehealth.com.hk/index1.htm

just done one week, very satisfied,
我 800, 900度近視,
1 隻減至50度, to minimise the need for reading glasses
我最愛我老婆  :-)

複式洋房

我都想做激光矯視, 請問 "有刀" 同 "無刀" 有咩分別?
:wink:

禁止訪問

大宅

How much? Any more information? Is it good?
Evolution 寫道:
眼科專科中心
http://www.eyehealth.com.hk/index1.htm

just done one week, very satisfied,
我 800, 900度近視,
1 隻減至50度, to minimise the need for reading glasses

洋房

眼科專科中心, 胡志鵬醫生, 伊利沙伯醫院管治委員會委員, very experienced eye doctor.

similar price to other Lasik centres, can pay by instalements

洋房

fungyee 寫道:
我都想做呀, 不過老公唔比呀.......

你老公真是大男人。我都會encourage我老婆去做他喜歡的事。

首頁

尾頁

跳至