在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問一下各位在職媽咪們, 公司有人要離職, 其他人是否會跟風嗎???

珍珠宮

回覆 catcat1003 的帖子

??????

男爵府

2021勳章

如果自己個位做得幾好應該未必.

伯爵府

回覆:離職, 其他人是否會跟風嗎???

會,我之前份工,我係最大果個,因為我有小朋友所以我想轉其他nature既工!!!結果我對落既6個同事全部resign!!!

伯爵府

畀面勳章

我就唔會

男爵府

我已會睇自己需要囉,唔會盲目跟風!

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我覺得會囉

水晶宮

我就會睇自己..所以吾會跟風!

禁止訪問

珍珠宮

虎到金來勳章 2022勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2021勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

唔多唔少都有影響, 我都有試過啦, 見到人地走, 我都會諗下自己走唔走好

yingmuffin  yes  發表於 12-4-1 14:32
joannewu_0302  X2  發表於 12-3-14 05:14

翡翠宮

2021勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

會架,我以前間公司都係咁,特別係同自己啱傾的同事一一離職,我就更加無心戀戰,最後自己都走埋!
I 大蚊豬   

雲母殿

虎到金來勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔會...人各有志

大宅

都有少少影響
會反思一下留下的原因.
不過好多時都係有D野令到我想走.

大宅

回覆 回覆:boobecky的帖子

me too

子爵府

早幾年因為老闆太衰, 全公司同事(雖然都係得4-5個人)一齊集體resign~~

大宅

如果車輪轉甘走或你個好好的頂頭走, 會影響士氣. 不過好睇自己, 如果覺得無前途, 做黎做去都係甘, 人工幅利唔係好, 甘我會試下轉工. 不過唔會未搵到就走...

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

都係睇自己情況...唔通無飯開都照跟咩~

首頁

尾頁

跳至