家事百科

跳至

首頁

尾頁

男爵府

放濕器一問

唔知市面上有無放出熱氣嘅放濕機呢? 我行左好多地方都無呀 :-|
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

禁止訪問

Re: 放濕器一問

男爵府

真架, 點解我搵唔到架
搵日去名氣佳睇下先
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

別墅

YuYung 寫道:
唔知市面上有無放出熱氣嘅放濕機呢? 我行左好多地方都無呀 :-|
請問有用緊放濕機的bk媽咪, 你地覺得放濕機有幾好用呢, 如果有鼻敏感同哮喘有冇幫助, 濕度幾多的時候才要用呢?

男爵府

bbriver,

其實我自己有用開, 但因為天氣凍, 我想買一部放熱氣果d放濕機, 自己覺得會好d架, 因為天氣一乾, 我囝囝好易流nose血架, 開左放濕機係會好d架

複式洋房

暖霧放濕機----->click----->
I-Care

男爵府

LUM,

唔該曬呀, 真係天大嘅好消息呀

複式洋房

我用緊philips多年了.係放熱氣的大牌子有保証D

大宅

我都有部壞壞地既philips, 部機買番黎用了幾個月個制就鬆左, 到而家勉強work緊, 我覺得philips d小家電非常唔掂. 有bk媽介紹bionaire 5700, 夠大容量, 好想買, 但而家斷哂貨, icare都冇貨 ... 如有好介紹, 請告知 ...

別墅

我個B有氣管敏感~我地而家用暖風機及放濕器兩樣一齊用,因為單用放濕器會好寒~兒科醫生教,如果買唔到用電飯煲在室內煲水會有幾好既效果,一來會暖,二來濕。我未買到之前都係煲水,煲到間房濕度夠70就算(房有濕度計~),阿B都訓得幾好

男爵府

click我買左li個~
咁係唔係唔好用呀?會對小朋友唔好o家?

[size=medium]*Humphrey*[size=small]04年8月28日10:40am係浸會出世7磅3安士

別墅

我屋企都有用開,尤其近日非常乾燥,再加上小朋友有少少氣管敏感同乾咳就非常好,可以等佢地冇咁辛苦.我用緊係涷風.
你地睇下有冇用.
http://www.acotaelec.com/humid/cm1.htm

大宅

我早兩年係百老匯買左部bionaire出暖風既, 但係我嫌佢煲水d聲好嘈, 放係房嘈住訓覺, 咁去換左部bionaire出凍風, 點知開暖爐時開住就ok, 唔開暖爐時就覺得佢好凍。

想問你地用緊果隻暖風嘈唔嘈架﹖

別墅

我用尚朋堂放濕暖風機~唔係好嘈~~

大宅

tomum 寫道:
我用尚朋堂放濕暖風機~唔係好嘈~~

tomum,

Where can I find 尚朋堂放濕暖風機? How much? Thanks......

首頁

尾頁

跳至