母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

餵人奶點解唔瘦o既?

乜餵人奶唔係可以減肥咩? 點解我唔會瘦架? :-( 攪到我阿媽昨晚又打擊我啦, 佢叫我唔好再餵人奶喇, 快啲收返個身啦(呢句好hurt呀吓), 佢話餵人奶又要介口又谷奶, 收唔到身架, 我即時冇野講 , 因為我真係未收到身, 個胸又勁脹又"the", 總之一個字[肥] :-( :-( , 各位, 有冇計?

有bb之前最肥150磅, 後來減到120磅, bb出世前162磅, 生完150磅, 約10日後140磅, 到依家生完兩個多月, 仲係維持140, 我要減20磅先可以著返以前啲衫呀!!! :-( :-( :-(

大宅

Re: 餵人奶點解唔瘦o既?

餵人奶係最快收身, 我三個幾月已收剩少少而家仲廋個未生 :-(

不用理閒言閒語母乳是BB最佳食糧

別墅

我的確比生之前肥了, 為了有奶而專登食多d, 帶著兩個水袋而專登不做運動 (之前年年跑馬拉松的!). 而家攪到比同事笑前後d肉一舊舊, 不過做咁多都係為'兩餐' ( 為bb好!).

我target餵到一歲, 希望到時能的起心肝喪減, 唔知會唔會太遲呢 ...

複式洋房

六個月啦!!! 我個BB依家七個月大, 我d磅數先至回復未生時, 可以著番d裙褲!!! 等吓啦!!而且我從來無介口, coffee & tea 照飲, 乜野都食, 無問題! 身材"好似"勁左, 但係唔好意思著d太緊身的衫!!! ^0^

禁止訪問

別墅

~~~ 祝各偉大的爸爸媽媽 Merry X'mas ~~~

大宅

我都想知係唔係真的會瘦, 我自己覺得有少少喇....
歡迎進入Carlson BB => 相簿 +新加入的Blog
Carlson 媽媽卡臣媽放棄了廚藝學院學做西式包點學徒喇!!, 真可惜!

大宅

我宜家餵左四個月, 體重仲係停留響bb一個月大果個體重, 呢三個月都冇瘦過, 因為我食好多野, 希望會多d奶, d奶又多d nutritions. 我諗住都係等我唔餵果陣一次過減, 希望唔會太遲.

大宅

你先生完兩個月, 邊有咁快啊, 第四五個月開始先會開始, 係開始瘦咋, 我都要七八個月先回復晒之前體重, 慢慢黎喇, 你估快就好喇, 生完一年內無論你餵唔餵人奶你都千祈唔好食藥減肥啊.

男爵府

nausica,

多謝你提點呀, 如果唔係餵人奶, 我真係走去食藥減肥架, 咁依家做運動又得唔得呢? 我想去"千"形22攪攪佢. 有冇人試過呀? 仲有, 你話第四五個月開始瘦, 係咪自動瘦唔駛減架?

Danmother

你七個月就收返身, 有冇用咩方法呢? 係刻意減定自然瘦架?

別墅

唉, 今日出街買衫預備返工著 (因為d舊衫褲已經唔啱)....點知條條褲都要買大碼....我以前著開s碼架....真hurt !!
:-( :-( :-(

[
該用戶已被刪除

大宅

我生完身體都好虛, 係醫院第3日先落到床, 返屋企之後又驚唔夠奶, 於是係咁狂食, 頭3個月一磅都無少到, 我係補足一百日之後開始限自己唔好食太多, 即係同生之前食量一樣, 於是體重開始一路回落, 我無做任何運動, 因為我成日型住個子宮好似未完全復原, 頭半年連行步路都慢過人添. 我聽過之前有母乳媽咪做M6機, 好似話都work架

Hellocandy 寫道:
nausica,

多謝你提點呀, 如果唔係餵人奶, 我真係走去食藥減肥架, 咁依家做運動又得唔得呢? 我想去"千"形22攪攪佢. 有冇人試過呀? 仲有, 你話第四五個月開始瘦, 係咪自動瘦唔駛減架?

Danmother

你七個月就收返身, 有冇用咩方法呢? 係刻意減定自然瘦架?

大宅

你過多幾個月就著得返以前s碼喇, 我都係著s碼架, 之前又係驚自己瘦唔返, 買左好多中碼, 大碼衫, 依家要丟喇 唔好買太多啊

cecimelody 寫道:
唉, 今日出街買衫預備返工著 (因為d舊衫褲已經唔啱)....點知條條褲都要買大碼....我以前著開s碼架....真hurt !!
:-( :-( :-(

複式洋房

Hi Hellocandy,

我只係玩tennis, 一星期打一次,平時無介口, 好似仲食多左. 每次pump完奶就好肚餓, 早餐唔食唔得, 胃口大左. 我覺得餵人奶都有幫助, 努力D 啦!!! ^0^

大宅

最初打算唔做野, 所以都喂過兩個月人奶, 真係瘦得好快, 宜家個女六個月, 已經瘦過生之前, 正 !! 如果唔係要返工, 我會繼續喂架. 又可以瘦身, 又可以增進親子關係.
;-)

大宅

Agreed.
餵人奶真係好快收身, 我個幾月已收剩少少而家仲廋個未生o添!

rainbowbb 寫道:
餵人奶係最快收身, 我三個幾月已收剩少少而家仲廋個未生 :-(

大宅

不過我係 0600hrs, 1030hrs, 1515hrs, 2000hrs & 2400hrs 咁pump奶. 唔通係因為唔夠訓而瘦.

大宅

唔洗咁緊張啦,我生之前只比大肚前重22磅,非常fit,但依家仲肥過啱啱生完嗰陣,我唔夠奶,咪keep住食多啲,又飲奶同豆漿,唔肥有鬼 ,但依家餵緊人奶無得諗,我唔care人地諗乜,餵奶要緊,有心減肥實減到嘅,咪等唔餵嗰陣至減囉。最有效真係節食+exercise,唔好哂$呀! :-P

男爵府

Agreed!

tvoincy 寫道:
Agreed.
餵人奶真係好快收身, 我個幾月已收剩少少而家仲廋個未生o添!

[quote]
rainbowbb 寫道:

[/quote]

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊