美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

想買濕粉&胭脂,邊隻好?

如題....最好講埋價錢呀~thx^^ :-P
該用戶已被刪除

Re: 想買濕粉&胭脂,邊隻好?

複式洋房

我自己就用緊sofina濕粉+DHC胭脂

珊瑚宮

好媽媽勳章

sofina濕粉+ PN 胭脂

大宅

我依家用緊laneige的濕粉&胭脂,不錯.

之前用過la prarie的濕粉,非常好用,係連埋concealer的,從未用過咁好用o既濕粉,我是買pack set的,有一支粉紅色的base,同樣是從未用過咁好用的base,不過呢個牌子價錢較貴.
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/487250/185.jpg[/img]我愛小端宜 :-D

男爵府

sofina濕粉 + anna sui胭脂

大宅

咁sofina & ipsa 濕粉邊隻好d呀??
我個fd用緊ipsa,佢話好用,但好似好多媽咪都係用sofina,咁 邊隻好d呢??

咁pn & anna sui胭脂又邊個好d呢??

同埋以上呢d野個價錢係幾多呢?

珊瑚宮

好媽媽勳章

sofina濕粉 $ 280
PN 胭脂 淨胭脂好似$130(唔係好記得),個盒$90

男爵府

sofina & ipsa我都用過,我覺得sofina貼d,自然d!
anna sui胭脂好似~$200,我貪佢個玫瑰花盒好靚,d色好自然,尤其302號色!

nicole_leung 寫道:
咁sofina & ipsa 濕粉邊隻好d呀??
我個fd用緊ipsa,佢話好用,但好似好多媽咪都係用sofina,咁 邊隻好d呢??

咁pn & anna sui胭脂又邊個好d呢??

同埋以上呢d野個價錢係幾多呢?

洋房

我用bobbie brown (約$ 340),mac ($230) 濕粉
bobbie brown 較好用
胭脂我用 anna sui ($180/一盒)

anna sui 胭脂 06年一月會出新packing , 有個掃既 (以前係粉pok架) ,另外呢家 d 胭脂有discount (好似一盒胭脂 加一個介子型唇彩 , 都係 好似$240, 都幾抵),

大宅

same here

^.^麻煩妹^.^ 寫道:
我自己就用緊sofina濕粉+DHC胭脂

首頁

尾頁

跳至