自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

請各位JM幫幫忙!睇下有無人知道。一個28歲嘅男仔,大學畢業,曾係日本工作3年幾,咦家轉工,要求21k,合理嗎?算高嗎?

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

引用:請各位JM幫幫忙!睇下有無人知道。一個28歲

原帖由 kellylau79 於 12-04-26 發表
請各位JM幫幫忙!睇下有無人知道。一個28歲嘅男仔,大學畢業,曾係日本工作3年幾,咦家轉工,要求21k,合理 ...
做邊行先

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

珊瑚宮

畀面勳章

回覆:(急)想問下咦家嘅人工水平!

要睇佢apply咩post喎!

伯爵府

引用:Quote:原帖由+kellylau79+於+12-04-26+發表

原帖由 kokobear 於 12-04-26 發表
做邊行先
唔記得咗講,做金屬sales。

珊瑚宮

畀面勳章

坦白講做咗3年野都可以係白紙一張,我以前請過一個係英國大學畢業,喺英國做咗5年 Accountant 來我公司做,唔係話佢唔得,而係兩地工作環境同文化都唔同。

大宅

如果識日文,有經驗2-3年,做主任over 21K 應該無問題,Sales 都係16-20k. 如果沒有太多經驗只是大學生,日本留學回來,15K-18 K .

男爵府

係我公司我諗得12k到

伯爵府

唔該曬!咁即席如果間公司回20k,呢個架已經唔差啦!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至