時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

在香港, 最可愛的地方就係大家可以有很多不同意見, BK係一個平台比大家up吓, 不要下下幫人扣帽子。

其實今日社會大家甘多不滿, 究竟誰是禍港之王?

梁國雄 ? 陳偉業? 黃毓民? - - - 佢地真係好煩, 下下對著幹, 上街抗議, 但他們極其量算攪攪震, 無幫襯, 令到社會好多noise, 比機會大家思考一下...學好多topic話齋, 大家九月可以用選票表達, 如選不上, 証明得唔到社會支持, 自然死亡!!!

民主黨? - - - 一班唔知做緊mud的人, 以為自己好民主, 對香港已經無mud影響力, 禍港能力有限

公民黨? - - - 得罪了大部份有家庭傭工的僱主, 禍港證據確鑿, 九月就知死!!!

民建聨? - - - 他們只是聽啊爺話的乖小孩, 有時佢地都唔想, 但啊爺話"this is an order", 全部shut up...

對我來説, 禍港之王都係"曾蔭權", 香港好多矛盾, 社會不和諧, 雙非, 地產霸權, 壟斷, 貪污 (太多,不能盡錄).......或多或少都同佢有關。見到佢張嘴臉, 真係想一巴車過去。 最令我唔明嘅係, 佢甘ga表現, 點解d民調重有成42分, 我就比佢"零雞蛋"!!!

(補充: 我不是pro任何一政黨, 以上對白, 只係有感而發!!)

harold613  民建聯最XX <--  發表於 12-5-16 18:43

男爵府

超認同。其實多些不同聲音,是一件好事,不理你擁護誰,總好過以往的新聞、報章只是得一面倒,誤以為得一面。

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

回覆:禍港之王是誰....?

中肯+ 認同

大宅

咁係咪曾禍港交棒比梁禍港?

講吓笑啫, 唔好咁認真。

大宅

唔好偷換概念, 曾x 是已经發生, 知結果; 梁x 是未發生, 未知結果

甘樣可不可以話有 "人民 力 量" , HK 先 is dying

定系HK 先 is dying , 然後才出 "人民 力 量"

物先腐而後蟲生 ? 物先腐而後生 蟲?

mg:" />mg:" />mg:" />

awah112  唔好偷換概念, 曾x 是已经發生, 知結果; 梁x  是未發生, 未知結果  發表於 12-5-15 21:09

子爵府

畀面勳章

回覆:禍港之王是誰....?

好熟!好似邊度見過呢,好似......有心人嘅作風!

侯爵府

其實我只係見到好多topic都好大bias, 好唔中肯, 有感而發!!

侯爵府

純恩 發表於 12-5-15 20:59
唔好偷換概念, 曾x 是已经發生, 知結果; 梁x 是未發生, 未知結果

甘樣可不可以話有 "人民 力 量" , HK 先 ...

梁先生是否禍港, 讓時間去證明。 時間已經證明曾先生係禍港!!!

子爵府

畀面勳章

引用:其實我只係見到好多topic都好大bias,+好唔

原帖由 YingYing05 於 12-05-15 發表
其實我只係見到好多topic都好大bias, 好唔中肯, 有感而發!!

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

認識瑞士牛牛第一回

梁先生是否禍港, 讓時間去證明。
時間已經證明曾先生係禍港!!! X 2

洋房

引用:Quote:YingYing05+發表於+12-5-15+19:39+在

原帖由 ntefamily 於 12-05-15 發表
曾蔭權只是傀儡, 在後面操控的係大商家, 佢地甚至連阿爺都騎劫, 今次特首選舉多得CY出來競爭才讓香港市民 ...
我都覺呀爺唔敢整死香港。
事關一國兩制個人認為係做俾台灣睇的,芽爺連咁細的香港都照唔住,咁大個的台灣點敢俾弓佢和平統戰,乖乖聽話??
所以為左呢個制度的「成功」,以上你提過的措施一定發自內心。

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章

其實我個人覺得,禍港唔係得一個兩個人,而係好多好多人:

政府、政棍(包括民建聯、自由黨、泛民-人民力量、民主黨、社民連、公民黨、人民力量等等)仲有傳媒

喺呢次拉布事件,好清楚睇到佢地敵我分明嘅觀念,你同我道不同,咁你就係我仇人,我就要同你

佢地都唔係為香港人,唔係為香港嘅長遠發展而做事,只要敵人話一,我就要話二,你要行向東,我就要話向西,總之要為啖氣。

再家上啲垃圾傳媒(包括反中及親中報),唔係只報導事實,而係利用悉心選擇嘅文字圖片甚至動畫,加鹽加醋,煽風點火,務求將自己嘅一套觀念加於讀者,引導佢地嘅思想,都係權力慾之禍。

男爵府

回覆 woodpecker 的帖子

完全同意!佢地非我即反,唔係為香港為市民。
唯一好D的,有個梁耀中。

大宅

引用:其實我個人覺得,禍港唔係得一個兩個人,而

原帖由 woodpecker 於 12-05-16 發表

政府、政棍(包括民建聯、自由黨、泛民-人民力 ...
完全同意!

侯爵府

woodpecker 發表於 12-5-16 03:53

政府、政棍(包括民建聯、自由黨、泛民-人民力 ...

同意你的講法, 佢地鬥 (包括曾政府), 都唔係為香港人, 香港人真可僯!!!

首頁

尾頁

跳至