自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓

今朝我同阿女入咗萬O行,點知...有一家四口(2公婆+2yrs男仔+阿嫲)係萬O舖入面玩捉迷藏,個阿嫲''呢''埋,個孫(2 yrs男仔)去揾,揾到個阿嫲又再"呢"埋第二到....個阿媽一路睇野一路笑住口同個仔講,叫佢揾阿嫲係边,個阿爸就自己睇野(不過都有望住個仔),我睇睇吓都頂唔順,好大聲話,有冇搞錯,要玩去公國啦,不過佢都冇反應,繼續玩....啱啱我見到個朋友,我朋友見到都唔抵得,都有一齊話,但個家人都冇理到,照玩,點知個仔撥晒架上面D野落地,個阿媽笑住囗咁同個仔講,話咁叻仔,自己就一路執番D野上架,玩到其他顧客走曬(包括我同阿女,我朋友),淨番佢地一家四口,萬O個2個職員(新做)都唔知點做.....

p.s.唔好話歧視大6人,大家文化真係唔同

伯爵府

回覆:店舖變遊樂場

瑪瑙宮

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我琴日你玩具反反城遇到一樣既事

好可惜,一直以為好深既緣分,原來好淺-節錄<野豬.黃子華> »

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

男爵府

2019新春慶豚圓

最衰係當你冇到,你有你話,佢有佢地玩

翡翠宮

好媽媽勳章

寶石宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

呢d叫做家教lor

水晶宮

2019新春慶豚圓

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

珍珠宮

畀面勳章

萬一d重嘅貨"擇"親個小朋友就……

珍珠宮

2019新春慶豚圓 睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

店舖變遊樂場

唔係big 6都大把,最憎果d轉柱!

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 回覆:Nymph_的帖子

珍珠宮

我覺得啲職員唔會出聲話佢哋囉 ! 怕事 !!!

上兩個星期日, 我們在沙田強記食dinner, 隔離檯兩個小女孩又係, 不停跑來跑去, 撞到我們啲椅都唔理, 我身為呀媽, 最怕佢哋比熱嘢淋到, 啲大人又唔出聲, 我已經望下佢哋, 冇反應, 點知比個女經理大聲話: 一陣淥到呀, 唔好跑!
家人都冇理.

男爵府

BK Milk勳章

公爵府

人生沒有劇本,沒有固定的線路,但我相信每一條路上都能看到雲起雲落,只要我們耐心而堅持!------鳳凰衛視著名主持人-陳魯豫

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

店舖變遊樂場

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

沒有最痛,只有更痛

伯爵府

店舖變遊樂場

仲要話叻,俾佢吹脹

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

首頁

尾頁

跳至