自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

PCCW固網電話9月到期,用咗十幾年,因為屋企有老人家同小朋友所以唔cut 得固綱電話!
佢哋3, 5月打電話個價錢都係110/月,問佢又無得平D....佢話送我百佳$200禮券,但我都係覺得太貴喇!!
請問大家有無好介紹轉去邊間固網電話平D呀?

男爵府

幫手推一推先, 我都要續約, source 緊邊間平!

男爵府

PCCW固網電話就嚟到期...

我都就快到期, 同佢地傾咗好耐都係$66/m, 都諗住轉台。問過香港寬頻$67, smartone$59, 3 $39, 但唔知接收如何

大宅

same...... I also want to know.
PUSH PUSH

大宅

我都想知

大宅

本來用PCCW$55,但係續約講極都要$88,我剛剛四月尾開始轉了用3,$38簽合約兩年,送來電顯示、來電待接、來電轉駁,質素和PCCW冇分別,申請全程用電話聯絡,師傅只需要在機樓轉線,唔需要入屋,你可以先查詢大廈有冇覆蓋。

記得最少三十工作天申請,才有足夠時間帶電話號碼轉台,我係唔夠三十天前申請,結果要多支付幾天正價電話費用給PCCW。

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆 Longyuet 的帖子

多謝你的資料,我已經到期,但PCCW死都要$88個月,簽咗cutform都要$66,問咗香港寬頻無覆蓋,看到你個post,試吓問3,佢話有覆蓋,價錢都係$39,仲可以帶電話號碼轉台,我已經到咗期,一定係唔夠三十天前申請,我寧願多支付幾天正價電話費用給PCCW。

伯爵府

引用:回覆 Longyuet 的帖子 多謝你的資料,我已

原帖由 SARIDON 於 12-05-23 發表
回覆 Longyuet 的帖子

多謝你的資料,我已經到期,但PCCW死都要$88個月,簽咗cutform都要$66,問咗香港寬 ...
support 轉台,pccw收檔

fitfish  agree!  發表於 12-5-29 23:17

侯爵府

轉台

大宅

$3Xper month 一定要入form cut 線才有

男爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都SEND咗CUT FORM, 尋晚打來企硬$66唔肯減:;pppp:

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

可能佢地真係有人睇左forum,e家填cut form都冇用啦,我5月時send左,佢仲打都唔打比我呀,到我打上去問,同之前一樣只肯比番$88,我試左幾次唔同人聽都係,到cut果日咪死死氣羅,

首頁

尾頁

跳至