母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

第二道裂痕

好慘呀.....又多一條裂痕 :-( :-( ,已經用人奶擦左,但是仲好痛, 請問擦羊脂藥膏會否快D好番& 那裏有得買& 有冇牌子介紹. 其實條裂痕會否好番, 因為第一條裂痕都冇埋過口. 我買左個protect nipple 的膠, 亞B一食就作嘔..... 唯有忍痛比亞B食. Pls help.

婷婷媽
雲師奶 該用戶已被刪除

Re: 第二道裂痕

大宅

好媽媽勳章

是同一邊尼架, 你個提議是一個治標的方法, 但是BB已經對奶餅十分擴拒,比奶餅佢飲好似迫佢飲毒藥.....就算裝人奶都嘔反出來. 不過, 點都試下, 因為實在太痛冇辦法.

謝謝

珍珠宮

Baby82005
Medela Purlan 100 羊脂膏,萬 0 都有得賣!!
幾好架,試下啦!!

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!
雲師奶 該用戶已被刪除

大宅

你真係要俾個乳房休息下,否則真係會痛死架.

停一二餐之係再試下,發現痛可以試下將阿bb個下巴向下拉少少,等佢咀仔張大d,塞多d乳頭入去個咀仔度,應該冇咁痛.

若果阿b食到你痛,即係佢咀仔食得唔啱,咁佢會食到好少奶,因此要食好耐,對你同個bb都好慘,狠心d,要佢做啱先至俾食,否則你痛死佢又唔飽,好唔抵架.

大宅

0的姑娘話痛就代表個位唔0岩,不過我餵人奶時都痛,不過冇損到,但係都要忍痛餵佢…
雲師奶 該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊