跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我小朋友睇開佢氣喘...有冇得分享下呢

大宅

回覆:請問有冇小朋友睇養和漕廷洲伯伯呢

我仔同囡都睇開曹伯伯,係一位好有經驗的醫生

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

曹爺係一位好有經驗嘅老行專,好多名醫都好敬重佢,不過留意佢亦係一位比較舊式嘅醫生,問得多野佢會吾耐煩的

大宅

回覆:Charlotte_mom 的帖子

係呀,佢睇症幾準架!不過真係有時會唔耐煩。

大宅

請問幾錢睇一次呀? 我個女成日咳都好難斷尾.想搵個好D醫生睇好佢.

大宅

引用:請問幾錢睇一次呀?+我個女成日咳都好難斷尾

原帖由 sixlau 於 12-05-28 發表
請問幾錢睇一次呀? 我個女成日咳都好難斷尾.想搵個好D醫生睇好佢.
診金600 +藥費,我通常睇開7xx.

別墅

呀仔細個都係睇佢, 食了青蛙丸氣管好了很多.

公爵府

我仔2歲時咳了兩個月, 睇佢話佢哮喘, 但我唔信, 佢比青蛙丸食, 食了2wks, 雖然好了少少但佢藥費收太貴。

睇多另外兩位醫生, 只話阿仔敏感底, 要長啲時間才好, 唔係哮喘, 亦冇再食青蛙丸, 所以我覺得佢食水深+亂段証, 唔會再帶小朋友睇佢。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

複式洋房

好奈冇上bk啦所以甘遲先睇大家留言!
其實亞囝睇左佢已1 年多,之前d醫生唔係甘夾! 佢真係好好, 斷証真係有一手, 連我先生甘"yim"尖都buy佢!
佢好庝小朋友, d 藥mild得黎唔泵証...唔係旭下要antibiotics! 唔知呀, 可能我好多時用直覺睇人, 佢既眼神寫字(雖然係伯伯)好有自信, 有料既人, 唔多show 人好似好cool, 十問九唔應! 不竟佢都年紀大,我會扼自己佢聽唔到我問佢野o者! 講真,每次見佢, 我好驚好驚(好似見校長)考起問點同亞囝聞氣架, 囝囝又喘啦!! 回想番, 佢好肉赤d小朋友! 只不過係家長唔識點教小朋友聞氣!
千萬不要以為我同佢賣廣告!just only share!!!

PS,原來氣管敏感即係喘,只不過,作為媽媽唔係甘鍾意聽到呢個名詞! (其實早期既我都係)! hahha

複式洋房

回覆 Charlotte_mom 的帖子

好鍾意個形容詞~曹爺! 好貼切!! haha

男爵府

畀面勳章

Sorry, 我真係對呢個醫生冇好感,嫌煩唔聽人講嘢亂開藥,結果都係搵返隔離房醫生執手尾。

大宅

我細個俾佢睇過,我爸話佢惡,但又麻麻,至於點麻麻我爸話唔記得了。
我仔俾佢睇過一次,佢聽唔到個肺有事,隔左兩日要入院,搵陳亮救命,話佢有肺炎。
我唔敢講佢好唔好,但就唔夾我一家人

大宅

我仔兩歲半時都係氣喘入院開始睇佢,之前比兩個醫生(名醫)攪到佢個肺花哂,曹伯睇完佢就係咁話我地攪都佢咁,跟住佢好細心醫阿仔,雖然佢鐘意鬧人,但睇得出係好錫D小朋友架,仲有有次阿仔又係急喘,D姑娘聽唔到佢入氣聲,都係佢及時同仔急救,當然又係比佢鬧到死,已睇左三年,依家係睇佢同楊醫生,兩個都係好好好好嘅醫生.

大宅

回覆:Mantaimama 的帖子

請問係咪要等好耐?

別墅

我個仔2歲時高燒了4日去睇佢,十問九吳應,跟住話係病毒叫我仔食5曰抗生素。食左一曰後原來係出玫瑰疹。玫瑰疹係吳洗食藥,D疹一出燒就退。打電話問佢,佢姑娘話抗生素要食晒。結果我仔無奈食左5曰無須要食的抗生素。

咁都叫斷証好?

大宅

引用:+本帖最後由+Mantaimama+於+12-6-25+13:28+

原帖由 Mantaimama 於 12-06-25 發表

我仔兩歲半時都係氣喘入院開始睇佢,之前比兩個醫生(名醫) ...
請問楊醫生全名係咩?
thx!

大宅

咁請問養和有無其他好嘅睇兒科醫生?

大宅

可能真係人夾人, 我自己小朋友嘅時候, 已經睇佢, 依家到我女, 又係睇佢, 佢的確係十問九唔應, 仲要好串添, 但係佢好有經驗, 好愛小朋友, 打針手勢一流.

大宅

我b仔6月響養和出生,但因為氣促要住氧氣箱,由曹醫生一路睇住,直至佢出院。之後兩個星期大響屋企半夜條氣好唔順,又返去睇佢。佢係有少少串,但佢果時響醫院對我呢個產婦都好好,安慰我唔使咁擔,我都會keep住touch wood阿囝有乜頭暈身興都會找他。

首頁

尾頁

跳至