爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

大宅

父親節到, 想買咖啡機. 請問邊款咖啡機好?

Thanks!!

子爵府

回覆:父親節 - 想買咖啡機, 邊款好?

Nespresso

別墅

咖啡機, 睇你點玩

有要磨豆, 有D只用餅仔, 分別好大架...

我就用開要自己磨豆, 自己沖, D 咖啡同用餅仔根本冇得比......

大宅

superoy 發表於 12-6-6 11:08
咖啡機, 睇你點玩

有要磨豆, 有D只用餅仔, 分別好大架...
唔係好識. 之前都是飲即沖咖啡.
今次唸往買咖啡機比他, 飲好d. Budget $500 以下 (多D都可以考慮).

可唔可以講下 磨豆, 餅仔 是什麼同價錢?
(老人家太貴就唔飲)

Thanks !!

子爵府

對咖啡沒有很大要求Nespresso會是個選擇........
不過$500確實有點難度~~~~

自己磨豆的就不合你了, 買部最抵玩的台灣磨豆機都唔止$500, 加埋咖啡機, 配件,豆, 改裝, 時間, 心機.............所以capsule比較啱你~~~
To be or not to be  that is the question~

大宅

回覆 回覆:oldyc的帖子

nespresso is good n Nice design but capsules are not cheap

大宅

唔該晒各位師兄!!

想問下nespresso 同 capsules 幾多錢?

大宅

ah_wa 發表於 12-6-6 15:40
唔該晒各位師兄!!

想問下nespresso 同 capsules 幾多錢?

大概$5 杯

別墅

如飲nespresso, 我寧願飲即沖算了....

最近係M&S, 買了一款幾好的即沖, 似模似樣

別墅

咖啡機, 又要飲好d. Budget 得$500

非常有難道.......

別墅

http://freshcoffeentea.no-ip.info/ch_main.html

參考下

別墅

http://freshcoffeentea.no-ip.info/phpbb2/viewtopic.php?t=11184

岩岩想放, 有冇人有興趣

首頁

尾頁

跳至