烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

別墅

同上

別墅

回覆 回覆:pigmah的帖子

有冇人用過呢? 見價錢好平,12L 賣$399

別墅

有冇人用過呢? 見價錢好平,12L 賣$3994

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

我都想知

大宅

$399定$3994

美素又無貨啦,仲貴0坐添

別墅

回覆 回覆:akk2的帖子

係$399

大宅

我都想買啊!是否間間都係$399

伯爵府

環保接龍勳章

億世家光波爐好用嗎?

好似少左"蒸"呢個功能

大宅

回覆:億世家光波爐好用嗎?

我過年個時買左$399,我覺得好好用,我都有拎黎焗麵包同蛋糕

別墅

回覆 回覆:dave_chan09的帖子

億世家原來係熱波爐,不是光波爐,但係用法差不多!我見甘平買一個黎式下先

別墅

係間間都是$399 12L ,仲有$299 7L

瑪瑙宮

我都買左個, 試過整一字排, OK 喎, 但果次照 jm 教蒸魚就唔係好得, 另外我又唔識整 cake, bread, 所以用途少好多.

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

焗雞扒...豬頸肉, 係零失手...
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

象牙宮

pigmah 發表於 12-6-10 08:02
係間間都是$399 12L ,仲有$299 7L
億世家光波爐
$399 12L , 1200w : 整个雞燒 - 大笨象

仲有$299 7L, 900w : 燒半邊雞
炉頭 冇手臂

7L 光波爐若是有 1200-1500功率 : 最理想.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

我買的是12L~焗過雞翼,薯條,雞軟骨~
比起德國佬,我估因為少人地一條發熱線,所以煮的時間要耐D,因為我跟網上的光波爐食譜去整果陣都要加時先得

伸有佢要成個蓋抽起真係幾重 另外較時間同温度都係檸檸制,好似好易壞,同埋要整5分鐘樓下好難檸

同埋要洗個兜果下我次次都洗到想死。。。。

雖然有以上缺點,不過對於我呢D好易3分鐘熱度的小朋友來說,$399買番去玩下好抵架~

同埋整雞翼,肉類果D唔會彈到周圍都油真係好好

大宅

回覆 回覆:lolitak的帖子

我今日都咗.

複式洋房

lolitak 發表於 12-6-10 17:01
我買的是12L~焗過雞翼,薯條,雞軟骨~
比起德國佬,我估因為少人地一條發熱線,所以煮的時間要耐D,因為 ...

Cannot agree more

複式洋房

$399 一個玩具, 雖然有以上缺點, 但勝左平平地玩下, 如果用到4年, 每年要是100蚊. 好過買德國佬, 要1200左右, 點計都是億世通呢個抵玩啦.

珍珠宮

大廚勳章

lolitak 發表於 12-6-10 17:01
....
同埋要洗個兜果下我次次都洗到想死。。。。
...
lolitak , 多謝 閣下 分享寶貴的經驗 ~

我都好想買 ....
但我都好怕清洗 會好麻煩 ...
我初初仲諗住個兜好易洗添 ~
可否告知點解個兜會咁難清洗呢 ?

我估佢個兜 同 德國佬 都係差不多 ,
如果 佢個兜咁難清洗 , 那麼買德國佬都唔會易清洗好多了 ... 對嗎 ?
智慧用思考照明宇宙 invite all people to the moment of εὕρηκα !

Walk like a bird / Sleep like a dog / Sit like a turtle ~
人生 gridlock ... mix & match ~
ご馳走様
bella, ciao! Hasta la vista, baby ~
暗物質= entropy@>光速度@<-273℃

首頁

尾頁

跳至