跳至

首頁

尾頁

別墅

急!!! 点様拒絶吾比BB人地抱??!

想問下你地点様o係「吾想比BB人地抱既時候」Say NO??
有D人会当BB係玩具咁玩、玩到BB好累or嚇親BB。
有時遭著D人玩完狗、又走去抱BB、又錫又剩、好黒人憎!
吾識既猫狗又吾知乾吾乾浄、所以好吾中意!
婉拒佢地、但佢地又死要抱! 

你地会点Say NO?

大宅

Re: 急!!! 点様拒絶吾比BB人地抱??!

自己抱返,態度要強硬!

大宅

我都好想知∼∼∼

出街成日好多人走埋黎摸Joey,包括途人、waiter、sales...

我都知佢地係出於善意,但我都唔鍾意,因為唔知佢地隻手乾唔乾淨!

但通常佢地二口不說,就已經摸左!

大宅

當覺得對方想意圖摸bb或者抱bb,可以話bb好怕生保o架!唔肯俾人抱,然後借d依同bb講,"bb o個度有野睇啊!"跟住閃開!
不過我個女都領個好多次野,無計,唯有之後即刻同佢抹面抹手!

大宅

你哋都好呀,可以強梗咁拒絕陌生人抱......
次次bobo姑姐見到bobo都爭住要抱,有時bobo一時間唔慣見到姑丈會喊,亞姑姐都唔比返bobo我抱,仲要強迫bobo望多姑丈幾眼,話等bobo慣下.但有時bb就係咁,越迫佢就越喊,我成日見到都好心痛 :-(

大宅

我老公個姨係養狗架, 佢好鐘意bb,每次見到bb第一時間抱走亞b, 仲唔比返我, 個次我伸手想抱返亞b,佢竟然拎轉面唔比返我, 要我老公出馬先得, 上星期六老公既婆婆生日,又係想係我手上抱走亞b, 我跟住大聲唉------"搶嘢"呀, 但都冇用。其實鐘意bb想抱bb,我唔緊要,但都要比返我吖,成程抱住,仲傳嚟傳去,講起火都嚟
外地媽媽, 我好似係到"伸"都幇唔到你.

大宅

pakhei07172005,
我同你情況一樣,我都成日比人打劫 :-(
最慘係bobo爸仲話,算喇,比人抱下喇....早幾日同62一家做節,成餐飯只係同bobo去換片時抱過下佢,當中bobo有d想喊時刻,但都冇人比返bb我 :-( 可能bobo爸嗰晚feel到我d殺氣,行到差唔多要去搭車,佢終於開口叫姑姐比返bb媽媽抱

洋房

外地媽媽,唔知呢招幫唔幫到你...
我成日搵藉口唔比人掂亞B,
如果個人想捉住亞B隻手,我就會話,亞B成日食手指,叫佢唔好掂我亞B;或者自己(即刻亞B坐係自己大脾)捉住BB對手玩拍手,通常D人都會跟住自己玩
如果有人想抱亞B,我會話亞B未食奶、未換片、未訓得夠心情唔好...
至於摸......想避都冇得避....
BB亞爺成日都係BB最眼訓既時候就虐待亞B ,亞B 忟憎就話要玩,咁就係咁聊亞B...其實亞B忟有好多原因ga ma...睇住亞B咁辛苦,心都痛埋呀... :-( :-(
最新秋冬童裝衫、褸,歡迎參觀!!Smart Kid's Shop

男爵府

好媽媽勳章

你地都好架啦, 佢地都係抱, 我個姑仔以前仲要咀對咀 kiss
洵洵, 後黎我好強硬咁叫佢唔好, 跟住每次去我 99 度之前
都同定老公講, 叫佢要保護好 bb, 唔可以俾人 kiss 咀, 我話
連我自己都唔敢同佢 kiss 咀, 驚傳 d 菌俾佢啦. 係而家我地
話得佢多, 而家先冇再 kiss 咀咋, 但都成日好大力咁 kiss 洵
洵塊面囉, 乞人憎

每次去到 99 度, 洵洵都好似個玩具咁俾人傳黎傳去, 上次
去唔知係咪嚇親佢, 入左屋冇耐就大喊, 佢地即係傳黎傳去,
但個個抱都唔得, 係俾番我抱先掂, 不過話時話, 個一刻我
都幾開心, 因為個囡都係跟我多 d ,

男爵府

嘩,咀對咀 kiss都得?一定要say no!

大宅

mchan89,
唔係化!!你個姑仔咀對咀 kiss洵洵 比著我一定即時反面,殺人都似 不過bobo姑姐最近都開始借d2錫bobo面豬仔,又試過放bobo隻手指入口咬,真係激死我
點解d人成日將我哋d bb當公仔咁玩,最慘係bb唔識講"唔好" :-(

侯爵府

bobo媽,

乜原來你都未瞓? 我就差唔多 lu, 今日玩o左成日好攰。 :lol:

大宅

my_tabo,
我都係夜遊人
你哋今日都好充實,好開心bor,不過宜家係時候 啦.
祝你同彤彤囡有個甜夢

侯爵府

bobo媽,

彤彤囡9點幾沖完涼、食完奶就即刻 o左, 佢 得好"林", 所以我都冇嗌佢起身食奶喇! 我都 la, good night! Have a nice dream!

大宅

hehe~~~
我反而唔係咁介意人地抱我bb,最好有時間同我照顧多d
因為我希望bb接觸多d人及事,等佢唔怕生同抵抗力好d :mrgreen:
咁當然見到d識既人污污糟糟,咁就會叫佢地整乾淨至好掂阿b,如果唔識o個d,但又污污糟糟咁,就會話阿b有濕疹,咁d人就唔會掂ga la
[img align=left]http://i30.photobucket.com/albums/c347/yokochiang/DSC00397r.jpg[/img]

大宅

bobo媽,

he....he...原來bobo小姐都係俾人強搶呀, 我想問你姑仔係唔係同你地一齊住架, 你姑仔連走去搭車都唔比返你,佢會唔會唔覺意帶埋bobo小姐返屋企架

mchan89,
我最唔鐘意人地kiss我個仔,仲係個咀tim, 尤其我老爺,雖然係自己人, 但係如果佢錫完,我唔知我又去錫bb,咁我米即係錫咗我老爺....no way...no way :mrgreen:

大宅

pakhei07172005,
如果bobo姑姐同我哋一齊住,我諗佢會以為bobo係佢個女都似 :tongue:

嘩!! 原來你老爺都會錫栗子仔個咀o家 ,唔好話你有間接錫你老爺嘅危機,咁樣做好唔衛生啫

別墅

我都有您地d煩惱, 後來媽咪教我d方法同ranniecheng差不多, 都work嫁, 我每日落街, 王子都比人玩一餐, 最怕係jusco d 收銀, 收完錢去touch王子隻手, 好鬼dirty嫁, 太多陌生人來玩他了, 我真係唔太鍾意, 最慘係王子見人就笑, 引c街坊, 所以, 我會帶定濕棉花出街, 得閒同佢清潔下, 反正, 佢依家成日食手指.

至於, 親戚, 我多數係話, 佢剛食完奶, 佢好易嘔奶, 我怕整dirty您地, 佢地都見過王子吐奶功, 所以都即彈開. 但依d真係事實.

Cheers,
Cindy

別墅

如果個人想捉住亞B隻手,我就會話,亞B成日食手指,叫佢唔好掂我亞B;或者自己(即刻亞B坐係自己大脾)捉住BB對手玩拍手,通常D人都會跟住自己玩
如果有人想抱亞B,我會話亞B未食奶、未換片、未訓得夠心情唔好...

話我BB怕生...就真係無人信Lar、佢見親人都笑口騎騎!X'mas Party上我諗吾少媽媽都知道Lar... 
咁我話BB眼訓Lar、但BB有人撩佢佢就会望、又会笑!所以D人都話「佢完全無訓既意識Woo...」我心諗、我清楚我個B多D定你清楚佢多D唖!你想玩BB,我明白、但都吾係吾理BB有幾辛苦嫁!!!
一係就有D人懶掂咁話「我Hum佢訓啦!」我話「吾得架!佢除左我連Daddy抱都吾訓架!」佢就話「得架啦!」夾硬抱走左呀B!結果呀B又累、又吾見呀媽、一眛喊!
x#zyy&“!!$xx

話BB易嘔奶?好似会Work喎!D PK通常都会自保先!
...但尼個世界總有D人咁吾識礼貌、
二話不説就好似理所当然咁抱走呀B!
有時真係想呀B即刻喊!嚇下佢地!

大宅

外地媽媽,

我都試過有D人懶掂咁話「我Hum佢訓啦!」「我得架啦!」,結果bb喊到cc下,我都差d喊出嚟

話BB會嘔奶咩,對bobo姑姐同62哋都唔work(bobo比佢哋抱嗰陣都試過嘔奶),佢哋只會話,"咁我唔比佢郁嚟郁去or我會小心d"....結果都係會強搶民女

首頁

尾頁

跳至