想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

急問照完輸卵管個個月係咪唔可以有bb??

急問照完輸卵管個個月係咪唔可以有bb??

別墅

Re: 急問照完輸卵管個個月係咪唔可以有bb??

董醫生話ok
她說有很多人照完輸卵管後會Bingo,因為照完後輸卵管內的鼻涕物會一起沖走,暢通D,機會大D

洋房

其實是不會的.........

大宅

janemarple.
請問你照輸卵管個程序係点?....去邊度通?

別墅

照輸卵管要除剩bra..醫生未黎之前照了一張..
醫生來後入藥水照x-ray..
佢話如果係通既d 藥水會入腹腔好似m 痛咁..

男爵府

我1月26日照左:

姑娘比左件X-Ray袍我換(後面綁蝴蝶結果d), 我除剩bra and socks。然後訓上床(同X-Ray床無分別)。在場有兩個姑娘係旁邊。
醫生黎到, 我同佢講我好緊張(因為之前有d sisters話好好好痛) 佢叫我放鬆d、等陣只需要留意一呼一吸的節奏.........
開始時, 醫生話而家放鉗撐開(我覺得做抹片檢查辛苦d), 跟住佢話而家擺條管入去(我無感覺), 接著就叫我成個人向上撐, 成個人訓上X-Ray床, 個X-Ray機就放在腹部, 呢刻開始覺得個腹部有少少m痛 feel, 向右轉少少身又映, 向左轉少少身又映........
映完之後, 醫生隨即拎走條管and鉗(我feel到有少少藥水流出), 個醫生同我講:『初步睇都無乜問題, 我會send番去比你醫生』
姑娘話無乜唔舒服就可以起身, 我照完訓左唔夠3分鐘就起身了, 著好衫就係出面坐, 個姑娘話如果唔舒服就係度坐多陣至行, 我都立即走了, 不過剛剛離開不久就慘了 :-| 個肚愈來愈唔舒服, 唔係痛.......係好好好強烈的m come feel、標冷汗但個身又發滾、想嘔........, 好彩我係落兩層去另一診所取到診紙, 所以係呢間診所坐/休息, 我抖左成半個鐘才無事咋! :-( 不過之後就同老公去左行街了
所以照完真係休息下呀, 唔好好似我咁急住走呀! 整個過程我覺得一d都唔痛的, 只有唔舒服, 同埋照完會有少少血水(我係照當天and第二朝有少少血水only)
我醫生話照完唔需要避孕的了, 可以繼續努力

大宅

thanks janemarple and 李吳
我想問係唔係即刻大約會話俾你知....通定係唔通?.....跟住份report會send回給e生.....咁如果塞咗嘅話....係e生幫你通番定還是要去番化驗所通?....幾多$$$.....thanks

男爵府

要你開口主動問幫你照的醫生架, 你唔問佢, 佢未必會講~~~ 份report係會send返去你醫生度的~~~

如果塞左, 有d醫生會轉介你去"通"(至於係邊度通, 同埋情序如何, 我就唔知了), 但好多醫生都唔建議人地通, 因為通左都有機會塞番, 又或者未必通一次就搞掂! 佢地會建議做ivf(試管嬰兒)

大宅

咁快做ivf?????雖然我未bingo....但我e+睇中e先....佢話我血氣唔夠....所以我想試試...唔得先照輸卵管...

男爵府

如果兩邊輸卵管塞哂, (如果唔通)就只有做ivf架咋, 不論你試左幾耐架~

大宅

係e生唔會幫人通定還是点呢?????C+E生都係????

男爵府

oh sorry, 咁我就唔清楚了

大宅

咁你照輸卵管照咗幾多$$$.......老公有無去驗呀..

男爵府

WhiteDiamond 寫道:
咁你照輸卵管照咗幾多$$$.......老公有無去驗呀..

照輸卵管費用$1400-
老公上年9月驗左蟲蟲了~

大宅

咁兩個都無事可以開工啦......祝快d bingo bingo

男爵府

都開左工十個月了.........都未有聲氣 :-( 希望承你貴言啦~!!

複式洋房

李吳知道, 唔好咁傷心喇, 我都開左工三十多個月tim.......姊妹們, 一齊努力, 好快就bingo...!!!

男爵府

多謝你呀! 其實都無再傷心架啦, 因為我只擔心輸卵管有事, 而家都已經check埋係正常無事, 所以我都無野再諗lu~~~ 唯有等運到啦 :-P

複式洋房

我諗你既然check到無咩問題, 好快有好消息架喇
我第一胎開工十多個月就有喇.
李吳知道 寫道:
多謝你呀! 其實都無再傷心架啦, 因為我只擔心輸卵管有事, 而家都已經check埋係正常無事, 所以我都無野再諗lu~~~ 唯有等運到啦 :-P

大宅

好媽媽勳章

我今日都照完輸卵管, 但我個醫生叫我
呢一、兩個月都要避孕(駛唔駛咁耐呀),
咁究竟駛唔駛避呀?
你知啦, 對於我地o黎講每個月都好重要o架o麻!

With GOD all things are possible.

首頁

尾頁

跳至