夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

男朋友有第二個女人你會原諒嗎?

我未結婚可唔可以在這問下大家既意見?

我同男朋友拍左5年幾, 我地好少溝通, 最近大家都相處得唔係幾開心....早幾日亦知道佢一個月前見返十幾年前個exgf, 雖然個女人都結左婚, 但係都開始左....

我想問你地會唔會接受返佢如果佢肯放棄個女人???我知我自己都有責任...如果我地係冇問題既話...無論個女人點話想同我男朋友一齊都好啦...都唔會咁容易有機會介入我地中間....

男爵府

Re: 男朋友有第二個女人你會原諒嗎?

冇話原唔原諒,我會放棄,我既初戀情況同你好似,我地拍拖
四年,係第二年佢秘密同佢中五時暗戀的女仔拍拖,第四年
分手前一個月我先知,冇得鬥的,你果個ex仲要結左婚都仲
愛火重燃,你同佢分手吧!佢地都唔會長久,你都無謂等做愛
的替身啦.

男爵府

好媽媽勳章

如果未結婚就算吧! 我又係拍拖第四年出事, 之後再一起仲結左婚, 結左婚後仲同個 女 仔糾纏左一段幾長0既時間, 真係自己攞黎衰, 你都係唸清楚好d.

複式洋房

咁而家你同你老公點呀??

我男朋友個ex同佢老公之間都係有問題....見返我男朋友好自然又想搵個人關心下....當兩邊各自與另一半出現問題便很容易出事.......我覺得我男朋友冇清楚想便已因對方話鍾意自己就行出左第一步.....

我真係好唔想放手....我地真的冇可能嗎? 我地而家都各自想清楚....我男朋友而家好內疚...我唔知佢最終會唔會同返我一齊......我都唔知係唔係就咁放棄...

:
ywpw 寫道:
如果未結婚就算吧! 我又係拍拖第四年出事, 之後再一起仲結左婚, 結左婚後仲同個 女 仔糾纏左一段幾長0既時間, 真係自己攞黎衰, 你都係唸清楚好d.

別墅

唔接受! 我想問負咩責任? 點解好似整到自己咁委屈既,係佢一腳踏兩船咋

stefanjenny 寫道:
我想問你地會唔會接受返佢如果佢肯放棄個女人???我知我自己都有責任...如果我地係冇問題既話...無論個女人點話想同我男朋友一齊都好啦...都唔會咁容易有機會介入我地中間....

大宅

stefanjenny,

再一齊以後o既生活會唔會開心先,定係會好似之前咁,如果你同你男朋友之間係有問題存在,就算決定一齊返而又唔解決的話都係冇用o架喎~

公爵府

其實男人既野當被另一半發現越軌實話自己好後悔嫁,唔通話專登咩????????其實我個人覺得點解你地之前知道有問題唔去解決????仲有喎!你都識講啦!個條女結左婚但同老公有問題,如果佢離婚同你男友講係為左佢先離婚牙!你估你男友又會點呢??????

如果你想原諒佢既,首先你一定要忘記佢今次發生既事,所以你一定要問問自己law

複式洋房

如果我地決定返一齊...我地一定會/要解決我地之間既問題, 否則都一定不能長久, 昨晚我地再傾過...我叫佢諗清楚係咪有決心去重新做人(其實女人只係其一個問題), 對我來說最重要係佢真係清楚知道佢要下決心我地才能可重新開始...如果佢仲想同我一齊既話...

唉...我都知係我自己太唔懂得放佢走...我好想可以一切重頭來過....

唔通每次對方一有第三者這段關係便要結束? 都唔知要結幾多次婚才夠....現在對愛情同婚姻都已經看得很灰...常常看見BK媽媽既故事....男人既各樣不好...

cheers_maggie 寫道:
stefanjenny,

再一齊以後o既生活會唔會開心先,定係會好似之前咁,如果你同你男朋友之間係有問題存在,就算決定一齊返而又唔解決的話都係冇用o架喎~

複式洋房

個女人就係話佢會同佢老公離婚同我男朋友一齊....但我就唔覺得佢呢一刻會做...佢老公其實都已發現到d野...差點離婚...但其實個女都未清楚自己係咪真係決定要離婚..佢仲有做d野去呃佢老公..唔俾佢知佢同我男朋友既野....(或者未係時候啦...都係一個月者)..

我地冇去解決係因為我同佢都好少好少將自己既感受講出來...唔開心過後又當冇事發生....所以我都有問題, 反而今次大家可以好坦承咁將所有野拿出來講...我覺得好開心...如果一早能夠咁樣...我地一定唔會有今日呀...不過已遲了....

我都知我一定要忘記這次的事...其實我原諒佢係因為我理解...換著係我...我都有可能會咁做...只不過我未遇到這個"他" 而我男朋友遇到"她"先....唉...

WINNIEYIP 寫道:
其實男人既野當被另一半發現越軌實話自己好後悔嫁,唔通話專登咩????????其實我個人覺得點解你地之前知道有問題唔去解決????仲有喎!你都識講啦!個條女結左婚但同老公有問題,如果佢離婚同你男友講係為左佢先離婚牙!你估你男友又會點呢??????

如果你想原諒佢既,首先你一定要忘記佢今次發生既事,所以你一定要問問自己law

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

其實兩看的,他是否仍以你為中心呢 ?
看看你是否可以容忍佢有第二個啦.
如果兩者皆否的話,長痛不如短痛,分開會令自己開心 d !!
因為,佢今次有得第二個,難免下次會再有第三,第四個出現 !

大宅

咁如果你男朋友真係決心離開個女人的話,你地又會解決你地之間o既問題,就當比個機會大家囉,佢做錯當然責任最大佢要承擔,但你自己亦都要負部份責任~如果好不幸佢將來再重轁覆切,呢個男人唔要都罷~

因為我覺得你根本唔捨得呢段感情,你心目中都有答題啦。既然佢都知錯同後悔,比個機會大家你自己又唔洗咁辛苦去放棄呢段感情呢~

伯爵府

但我覺得stefanjenny係騎牛搵馬喎 !

複式洋房

我都承應有這個心態....我係咪好衰呀?

三個白白豬 寫道:

別墅

而家件事係咁,其實長唔長久係在於佢可以做到點改到點咋喎!

唔通每次對方一有第三者這段關係便要結束?>>又唔係喎,大部份人都係話唔接受,係因為人地唔清楚你倆有幾愛大家亦唔知你地一齊有無經歷,難唔難得之類..

我覺得你好識同你男朋友找借口,正如你話你男朋友冇清楚想便已因對方話鍾意自己就行出左第一步,而家唔係睇唔睇得灰既問題,只係你同佢又未結婚,既然佢咁都得,分都可以分得容易啫

由 stefanjenny 於 2006-02-02 10:56:18

如果我地決定返一齊...我地一定會/要解決我地之間既問題, 否則都一定不能長久, 昨晚我地再傾過...我叫佢諗清楚係咪有決心去重新做人(其實女人只係其一個問題), 對我來說最重要係佢真係清楚知道佢要下決心我地才能可重新開始...如果佢仲想同我一齊既話...

唉...我都知係我自己太唔懂得放佢走...我好想可以一切重頭來過....

唔通每次對方一有第三者這段關係便要結束? 都唔知要結幾多次婚才夠....現在對愛情同婚姻都已經看得很灰...常常看見BK媽媽既故事....男人既各樣不好...

複式洋房

俾你地一眼就看穿.......我想這真是最後既機會......

cheers_maggie 寫道:
咁如果你男朋友真係決心離開個女人的話,你地又會解決你地之間o既問題,就當比個機會大家囉,佢做錯當然責任最大佢要承擔,但你自己亦都要負部份責任~如果好不幸佢將來再重轁覆切,呢個男人唔要都罷~

因為我覺得你根本唔捨得呢段感情,你心目中都有答題啦。既然佢都知錯同後悔,比個機會大家你自己又唔洗咁辛苦去放棄呢段感情呢~

複式洋房

你講得好o岩...就係因為我同佢有太多經歷我先放唔低....我好多謝你地呀....

[quote]
亞婆 寫道:
而家件事係咁,其實長唔長久係在於佢可以做到點改到點咋喎!

唔通每次對方一有第三者這段關係便要結束?>>又唔係喎,大部份人都係話唔接受,係因為人地唔清楚你倆有幾愛大家亦唔知你地一齊有無經歷,難唔難得之類..

我覺得你好識同你男朋友找借口,正如你話你男朋友冇清楚想便已因對方話鍾意自己就行出左第一步,而家唔係睇唔睇得灰既問題,只係你同佢又未結婚,既然佢咁都得,分都可以分得容易啫

伯爵府

stefanjenny 寫道:
我都承應有這個心態....我係咪好衰呀?

[quote]
三個白白豬 寫道:
[/quote]

唔係衰嘅,我之前有個男朋友同我拍了8年,佢經常有女人送上門,又比埋錢佢用.(因佢份糧會比晒我),但佢仍以我為中心囉,即 call 即到,之後我識到而家呢個老公.佢對我又專一又體貼,所以咪同8年果個分手囉 !

別墅

無話可說,原來你係咁唸,咁佢攪d咁野你應該唔會好hurt嫁啦

由 stefanjenny 於 2006-02-02 11:06:47
我都知我一定要忘記這次的事...其實我原諒佢係因為我理解...換著係我...我都有可能會咁做...只不過我未遇到這個"他" 而我男朋友遇到"她"先....唉...

翡翠宮

化~~~有問題就去一腳踏兩船而唔係搵出原因去解決的話, 都真係幾難去理解 ?-( 咁個個有第三者既人都係因為本身同伴侶唔happy架啦, 玩完先話知錯, 換轉係我, 我真係接受唔到d咁不知所謂既藉口 感覺係由你自己本身發出的, 無人可以比到明確既答案你應否繼續一齊 你自己接受到的話就繼續, 接受唔到的話就早走早著 你難保他日你兩關係又再惡劣時佢又出現一腳踏兩船既機會呀 不過聽你口敏都覺得自己有錯, 咁咪當比個機會大家改改囉, 但至於結婚喎我真係有保留囉, 一次不忠百次不用 都係睇定d好 :-|

伯爵府

結婚....真係要諗清楚呀,因為有好多問題會陸續發生,兩家人相處,錢銀分配等....

首頁

尾頁

跳至