產前產後

跳至

首頁

尾頁

民房

想問下各媽咪你地既bb有無試過厭奶呀?

我之前聽過話而家d bb會有樣野叫厭奶期,想問下徵狀係點架?如果個bb真係咁有咩野幫到佢食奶呀?
我個bb呢幾日成日食好少奶,淨係想食奶咀,仲扭計左呀!食咁少奶咪唔夠營養囉!會維持幾耐先正常番架?thanks

琥珀宮

2020勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Re: 想問下各媽咪你地既bb有無試過厭奶呀?

我個女3個月大開始厭奶啦, 到而家8個月都未食番多d, (食到4安果一餐我已好開心) 不過開始食粥仔同糊仔都夠補充番
佢唔食真係迫唔到佢架, 只要佢冇減磅, 又玩得又訓得就 ok

民房

joannlelai:
咁你果時個囡囡未食得其他粥仔,糊仔果D時有無輕到架?
我個囡囡仲有幾日開始3個月啦!而家都係食3安,2安咁又扭食奶咀.之前佢食到6安架!仲有呢!咁果時你囡囡係咪就算訓醒第二朝果餐都係食得好少架??
唔好意思呀!咁多問題,因媽咪又唔知有呢D野,我又係第一次做媽咪呀!THANKS

大宅

我個friend個少爺仔,BB時因唔飲奶,換左4隻奶粉,而家5歲,對食野都唔係咁大興趣,身形比較細小,不過好健康活潑。我古係性格囉,如果無病,健康就OK啦,佢媽媽都係對食無太大興趣。

琥珀宮

2020勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

pigpig246
傻啦咁客氣, 大家一齊研究呀
我囡囡果時冇輕, 因為佢成日 人地話訓得多都會增磅
我囡囡餐餐都係少架, 唔關訓醒第二朝事, 佢咁大個女最多食過5安, 最近都係2-4安, 有時食兩啖就唔肯食, 發哂脾氣好似迫佢飲毒藥咁

民房

咁我個女算唔算係呢?
佢第二朝一早果餐呢就飲到6安半(一口條飲晒).不過之後果D呢!就飲得2~3安,就唔飲啦!扭計扭到發晒脾氣呀!!見到佢咁都唔知點做好呀!!

首頁

尾頁

跳至