母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

抱住個6個半月嘅女去訂蛋糕,個女人話我女有無3個月大。我話我餵人奶,佢細粒啲,我bb 時都好細碼。個女人 半取笑咁話,你係咪奶水少呀?餵人奶最吸收,好大隻個wo .仲要四、五個人係到話我b 細,乜乜物物。

做一個c9唔係易事.

男爵府

畀人當眾話奶水少。。。。

我係泵媽,做到全人奶

做一個c9唔係易事.

大宅

回覆:畀人當眾話奶水少。。。。

我個b 都係細碼,6個月先岩岩夠12 磅,有時都好介意人地話細碼,但細碼咁又點?佢精靈健康呀,打完針都無病過,肥就好咩?

男爵府

啲無謂人講嘅無謂嘢我已經學識咗唔聽。我陀B嗰陣已經勁畀人話肚細,size硬係差一個月,到生嗰陣bb嘅size都係非常細,仲早產一個月,仲細過我屋企隻貓。我係開頭真係驚冇奶,喺醫院畀姑娘補咗幾餐粉,返屋企之後又因為個醫生話有奶都要補咁又補咗啲(已經炒咗呢個醫生),跟住90%埋身加一餐泵。我已經預咗個b會一路都細隻過人哋一個月咁,咁我都係堅持要餵人奶。大隻唔一定好,最緊要健康。

複式洋房

最緊要係BB健康,加油呀。
我個BB都係細碼,出世未足6磅~

複式洋房

畀面勳章

你好叻媽媽架啦,全人奶!佢地知少少扮代表
最緊要醫生話正常健康咪得囉!
花時間與那些在滋養你生命的人相處。有些人會消耗你的精力,也有人會幫你補充精力,有些人走到哪裡都能帶來歡樂,有些人卻是帶走歡樂。要給自己一些時間,和那些激勵你、鼓勵你的人在一起。

大宅

引用:我個b+都係細碼,6個月先岩岩夠12+磅,有時

原帖由 Sammyan 於 12-06-22 發表
我個b 都係細碼,6個月先岩岩夠12 磅,有時都好介意人地話細碼,但細碼咁又點?佢精靈健康呀,打完針都無病 ...
完全同意!加油!不用理其他人!我個囡現在三個月,都係25%生長缐,最緊要健康快樂!

男爵府

畀人當眾話奶水少。。。。

食番大人野就會追番

大宅

最緊要精靈健康 唔使理D閒言
我係極富奶媽,但阿B到而家都隔唔到兩個鐘就飲
跟住我被質疑唔夠奶,後來見我次次泵滿1枝8oz
就質疑我D奶稀,唔飽肚,我C6仲建議夜晚餵奶粉(因為佢冇覺好訓)
彩佢都傻!食得密又點 佢食得落,食完又訓得又屙得
2個月已經14磅(出世5磅幾) 呢D就係最好既証明!

題外話仲令我極速瘦左16磅

男爵府

玩具勳章

我囝囝又係細碼,啲人知我全人奶就話正常,反而奶粉會谷肥B。初初我屋企人係咁叫我補奶粉,我唔肯。日子耐左,佢地見到BB健康都冇再叫。反而日日煲湯水幫我。

大宅

引用:+本帖最後由+waterzmew+於+12-6-22+22:27+

原帖由 waterzmew 於 12-06-22 發表

最緊要精靈健康 唔使理D閒言

別墅

我個女也是細碼。。。體重排10 only! 9 個月俾人問有無3個月。。。我就話最緊要健康精靈

複式洋房

唉, 比街外人講完都冇人知丫~ 我比我奶奶衝左入黎話教我餵人奶, 之後唔肯出返去, 我唯有照餵當係醫院果陣咁, 點知比佢話我胸又細又冇奶水, 激到我死.

大宅

BB緊系食人奶架啦,奶粉系人造。天然不及人造?都唔合理!

我阿B都比較輕(3.5月得11lbs),都不知幾健康(非常活躍,十分大力)。我媽話我姪仔(依家成歳幾)3個月時都唔及我B咁精𤫊,咁多嘢講

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊