跳至

首頁

尾頁

子爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章

請大家比啲意見我呀!

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我會揀梁小

子爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章

回覆:一胡 VS 梁小!你會點揀?

其實我個仔有 20分(5分宗教分),想穩陣啲以 20分於自行入梁小會容易啲收;但我心儀一胡,想會再搏扣一胡。因我怕了大抽獎階段會受唔住。。。

大宅

回覆 SY_Joanne 的帖子

我覺得2間都係好學校.
一胡比較愛歡迎, 大抽獎一定要第一志願先有機會. 梁小第2志願都有機會.

你有20分, 第一階段選梁小穩陣好多 (差唔多實入).

如果去到大抽獎就除你喜歡, 可以 1.一胡, 2.梁小 (但唔可以1.梁小, 2.一胡).

子爵府

回覆:ah_wa 的帖子

其實我想自行階段就選梁小入(因機會大啲),大抽獎就唔可以抽架啦!因心儀一胡(因不是宗教學校,所以我只得 15分),因此會於扣門階段試搏收唔收!就算唔收,都有梁小在手嘛!

大宅

選校策略好正確.
15分自行選一胡, 好多人競爭, 機會細好多.

大宅

回覆:ah_wa 的帖子

朱小15分機會如何?本來想揀一胡,但太多人選,朱小機會大d嗎?

子爵府

回覆:417bbs 的帖子

除了至 top 嗰三間外,這兩間都是一樣多人爭的小學,無宗教分的大多都會揀;大抽獎兩間只可揀一間放第一先有機會啦!
15分都有得抽的,睇彩數!

首頁

尾頁

跳至