親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

剛報左香港航空一家三口去沖繩, 而家超級擔心.................
只係比左訂金, 我可能點呀????? 大家有冇意見

禁止訪問

引用:剛報左香港航空一家三口去沖繩, 而家超級擔

別墅

回覆:香港航空

Are u worry abt flight delay? Cannot worry too much. check any flight delay from Japan side maybe u will know if yr flight will be delayed.

http://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=19638875&extra=page=1

男爵府

我都BOOK左, 10月尾出發去台北, 有排驚

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

個post話delay左一日, 都唔好話唔驚呀, 不過你跟團, 有乜叫旅行社同你搞

我星期日出發去大阪, 而家會日日都上去check下啲機有冇問題
其實可以睇到, 夜晚飛既機全部delay晒, 日頭都仲好少少, 最慘係閘口轉左去集中營~

伯爵府

回覆:TMC3012 的帖子

你搭lee間at?

別墅

可以去邊度 check ?? 我地d 大人都唔緊要, 有小朋友一齊就辛苦左佢地.....
打左去問又唔比轉團, 我真係唔敢比埋個尾數.........可以點呢???

別墅

咩集中營

寶石宮

fmc 發表於 12-6-25 16:18
你搭lee間at?

星期日出發呀, 所以keep 住check啦

寶石宮

老鼠仔 發表於 12-6-25 16:20
咩集中營

即係地下果層, 有個area係候機室, 成大班人一齊係到等, 佢有幾個閘口(其實係門口), 到你broading咪上巴士再駁出去搭飛機囉
早幾年又係搭佢試過一次啦, 簡直好似假期去左中環, 同啲外籍人士一齊等呀

寶石宮

老鼠仔 發表於 12-6-25 16:20
可以去邊度 check ?? 我地d 大人都唔緊要, 有小朋友一齊就辛苦左佢地.....
打左去問又唔比轉團, 我 ...

暑假應該OK既, 佢除非唔成團, 唔係唔會比你轉, 不過你跟團, 最好同佢買埋保險, 以防萬一
我去機場個website到check咋, 夜機就delay, 日頭都仲好少少, 你自己睇睇啦~
http://www.hongkongairport.com/flightinfo/chi/chkfltdep.html

別墅

唔該晒! 等我都望望先!

男爵府

I will take it to Osaka at the end of August too. A bit worried!

nisha  CNY to Osaka by HK airlines - on time and servie not bad.  No worry  發表於 12-6-27 14:03

別墅

你地都係自由行? 你地成 8月10月咁快已經訂左機票啦!

男爵府

I always booked everything earlier. Moreover, August is the peak season so I must book the tickets even sooner. I checked CX and JAL were quite full before I booked them. It scared me!

別墅

我們一家就是坐UO 22/6 去OKINAWA DELAY 左一日的航班, 當日真係好辛苦, 去沖繩竟然仲耐過去美加, 航空公司又藉口多多, 一個又一個大話, 開極都開唔到機, 一陣又話等拖車開機, 一陣又話GPS有問題開唔到, 一陣又話自己隊CREW 超時工作要落機等第二隊CREW 接更, 落番候機大堂先知原來只是欺騙我們, 他們即日根本已經冇機再飛, 要等第二朝! 好掃興! 佢地安排又差, 乘客唔發火就當冇事發生, 求求其其俾$ 300 叫人番屋企, 第二朝7:00 再飛! 我地在OKINAWA BOOK好晒RESORT同租車, 就咁浪費了....!

到第二朝, 前一晚ARGUE 到夜晚11:00PM, 只睡了3個鐘, 5:00AM 再到機場, 諗住兩小時前CHECK IN, 個COUNTER 完全冇人開, 呢間野完全冇誠意準時開機, 去到閘口又話7:30AM先BOARDING, 上到機又話冇拖頭拖機, 一坐又坐到9:00AM, 有PASSENGERS 興到要即走, 機司又話要OFF LOAD 行李, 一個小時又一個小時, 終於搞到10:30AM DELAY 左23小時先真正起到機!

我們有老有嫩, 辛苦到不得了...! 旅行是開心事, 但結果被航空公司影響心情! 勞氣到不得了...! 所以我們發誓以後都唔再搭HK AIRLINE, 真的怕怕了...!!!

大宅

我剛在6月22 ~ 25日台北旅遊.

去程 - HX280 delay 1小時, 在機艙很焗很熱, 因沒有開冷氣. delay1小時 - 我可以接受, 但接受不到沒有冷氣囉 !!!!

回程 - HX287 沒有delay, 但到了香港機場, 沒有位泊機, 在停機坪下機, 搭接駁車(不用搭無人駕駛列車), 回程大至都可以接受.
請唔好點評我,因為我用手機版!

男爵府

MCMT 發表於 12-6-27 13:32

去程 - HX280 delay 1小時, 在機艙很焗很熱, 因沒有開冷氣. delay1小時 - 我 ...

我10月尾, 都係你呢2個時間, 我而家得閒都望下多唔多DELAY

大宅

回覆:AA 的帖子

他說delay1小時,不是天氣問題,而且什麼行政問題囉,其實看你好不好彩。
佢有一樣好,機上有機打,有戲睇,飛機新淨,乾淨企理,不似中華污穢。

請唔好點評我,因為我用手機版!

寶石宮

MCMT 發表於 12-6-27 13:32

去程 - HX280 delay 1小時, 在機艙很焗很熱, 因沒有開冷氣. delay1小時 - 我 ...

唔係冇機位泊, 係佢轉左唔泊(慳卦), 而家搭佢啲機要係集中營等+巴士接駁
好彩呢幾日check佢去日本既機都so far ok唔係太大鑊, 不過過幾日話會打風, 佢可能又會......

首頁

尾頁

跳至