自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB幾大先同daddy mami一齊sleep?

1歲可以未呀??我老公同我都好想同阿囡一齊sleep,因為成日都係印印湊,sleep果陣想個囡痴o下我地呀~

宜家我就唔會,我會忍.......但幾時ok呢

子爵府

Re: BB幾大先同daddy mami一齊sleep?

世然出世到依家好多時都同我地訓..婆婆湊就同婆婆訓
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

子爵府

差不多兩歲

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

一出世就可以囉喎..因為我仔仔食人奶既,一出世我就係攬住佢訓...不過其實幾時可以係要睇父母既睡相同爛唔爛訓...如果父母成日訓得好似打交咁..就唔好同bb訓啦,實會打親bb或推左佢落地...如果父母太爛訓,火災都唔識醒既,都唔好同bb訓啦,bb比被焗親都唔知

你有冇床仔?等bb訓床仔得唔得?有好多比較大既床仔可以訓到2歲以上喎..重有d可以變做兒童床訓到5,6歲既添...床仔放係大人床邊或尾..咁得唔得?

侯爵府

我就歲半LOR

大宅

cheers_maggie
唔係同開個女訓,就唔好喇,會好難甩身,佢可以自己訓就最好,我阿女就係同我訓開,到咗5,6歲,想佢自己訓,就成日話驚,攪足兩年先至得,你想個囡痴你,平時都可以痴餐飽架.

大宅

月希,

床仔已經有啦,擺o係我地張床隔離。但係老公都係想一齊sleep呀~

佢出世到宜家我都唔敢同佢一齊訓,因為好驚整親佢,雖然我同老公都唔係反訓o既人,但都以防萬一嘛!由其初初果陣佢軟棉棉咁,壓住佢都唔識出聲,又未識轉身喎,所以我唔敢

大宅

焱焱,

我地發覺3個之中佢都係痴我印印多d,我老公梗係想個囡痴返我地多d啦~平時已經一放工一放假痴住個囡,都唔知點好~

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

我囡囡由四個月左右就同我地一齊

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

咁即係你想可以攬住佢黎訓?如果你醒訓既,依家都可以同佢訓架..不過我提意佢係訓你隔離..而唔係訓你同老公中間囉.天氣凍,2個大人一齊搶被,越拉越高...就好易會焗親bb

但係你要有心理準備喎...一同左小朋友訓...你想佢大d自己訓就好難架啦 :-(

禁止訪問

大宅

想同bb 同床訓?!有兩野要注意:

安全問題,人訓覺個時一定會轉身同郁,唔係話爛訓,咁如果大人(女人閒閒地都100磅,男人更加唔止)唔覺意責係bb度,後果就可大可小!!

易請難送,小朋友同 daddy mommy 訓開,遲d你想佢自己獨自訓,肯定有排搞,隨時夜媽媽走黎你地房琴上你床訓!!

都係比番佢訓bb床啦,咪擺係自己房,bb 醒左見到 daddy mommy 係隔離都一樣會安心嫁。 :wink: :wink:

別墅

tommythumb 寫道:

安全問題,人訓覺個時一定會轉身同郁,唔係話爛訓,咁如果大人(女人閒閒地都100磅,男人更加唔止)唔覺意責係bb度,後果就可大可小!!

易請難送,小朋友同 daddy mommy 訓開,遲d你想佢自己獨自訓,肯定有排搞,隨時夜媽媽走黎你地房琴上你床訓!!

都係比番佢訓bb床啦,咪擺係自己房,bb 醒左見到 daddy mommy 係隔離都一樣會安心嫁。 :wink: :wink:

Totally agree!
正正就係以上兩個主要原因,我從來都冇同兩個女瞓. 重打算等埋個細女三歲後, 就安排佢地兩個自己一間房. 訓練一吓佢地要獨立.

子爵府

我就滿左月後,因佢要我抱住佢先訓...跟住就要痴住哪...
其實你可以問下健康院d姑娘,我都知會有危機..but
你只要識得點去處理,如bb仲好細時就放佢同你枕頭位
係bb個頭高過你個枕頭位,姑娘有教...咁就唔怕自己
張被蓋過bb等等...

但我e家係怕bb痴到穿我實一實...想行開一步都唔得 :-(

男爵府

好媽媽勳章

如果你仲未開始同佢一齊訓, 就唔好開始啦, 因為真係好難甩身, 我見我d朋友既小朋友而家成6,7歲,都痴住阿媽訓,Daddy就要自己去第張床訓

我就好彩我女細時比佢訓bb床,放係我地床尾,到張bb床唔

別墅

我b家下5個月,佢lee2日成日發皮四,所以lee2日bb同我訓

伯爵府

agree agree! 我個仔5歲, 一直都係一個人瞓, 而且若果大人有咩傷風咳or感冒, 對小朋友都唔好呢!
tommythumb 寫道:

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

10mos大手術後回家便唔肯自己瞓BB床

大宅

阿囡一出院返屋企就瞓滕籃而個滕籃就放係我張牀上面
到2個月多D阿囡就已經開始同我瞓lu一直到而家,不過我張牀有5尺比較闊但係我都會用d攬枕將我同阿囡隔離

首頁

尾頁

跳至