親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

想請教各位,下星期會到長隆玩兩天,住在長隆酒店,第一天會看馬戲,第二天會到動物園,因這次行程共8人,有老有小,有什麼食店推介呢?酒店內的食店是否十分貴和難食呢?亦想問酒店早餐是否仍有白老虎可看呢?謝謝各位幫忙!

男爵府

有老有小...都係留返酒店內食好些...價錢係貴少少...但都不至於太難食...起碼不用找車出去....酒店內coffe shop 有白老虎的

男爵府

係白虎餐廳食過自助晚餐,有好多嘢食唔太難食又有白老虎睇, 在餐廳內有人扮動物同小朋友玩, 小朋友會好開心.
在白虎餐廳食早餐可睇度白老虎.

大宅

好媽媽勳章

回覆:住長隆酒店食的安排

食白虎餐廳最唔掋係小朋友要比錢,但食物ok,另有一間收「釆蝶軒」,都ok,好多野食,但都幾貴。

大宅

六月中去完! 酒店3餐 buffet 都好吃! 中午和晚上的自助餐, 要一早訂位, 因很 full 的! 尤其是如果你想坐白老虎旁!

早餐冇得訂位, 6:30am 開始, 我老公 7:00am 去定霸位, 坐正白老虎旁, 擺D衫係椅背, 再上房叫醒我和小朋友! 小朋友可以睡晏些! 我們還拿了一些生果和雞蛋去 Zoo 食!

采碟軒, 好難食又貴! 反而麒麟x重好食, 又坐得舒服, 但最好都是訂位先!

馬戲真是好好睇! 我加錢坐 VIP 位, 唔駛同人迫, 又唔駛一早去霸位! 坐中間黃区最好, 因中間有條路, 表演者会係到行! 另会有公仔拋比覌衆, 我对仔女每人接到一隻, 超開心! 有蚊和好熱, 一定要帶蚊怕水和扇!

cecichow  住長隆睇馬戲唔駛再加錢坐vip位的喎!  發表於 12-8-14 02:08

公爵府

請問有無JM去過祈福食街呢? OK嗎? thanks.

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

引用:有老有小...都係留返酒店內食好些...價錢係

原帖由 samchi媽 於 12-07-01 發表
有老有小...都係留返酒店內食好些...價錢係貴少少...但都不至於太難食...起碼不用找車出去....酒店內coffe ...
自助餐同中菜都好食不過吾會平

大宅

回覆 bkfans123 的帖子

祈福食街有好多食店..港式茶餐..順德菜..小食..好多選擇. 價錢都唔貴..值得去試試.

公爵府

grace929 發表於 12-7-5 12:31
回覆 bkfans123 的帖子

祈福食街有好多食店..港式茶餐..順德菜..小食..好多選擇. 價錢都唔貴..值得去試試. ...

謝謝

水晶宮

回覆 grace929 的帖子

請問係咪坐 taxi ar
I am planning next week to go their

水晶宮

回覆 大寶B 的帖子

請問 where you buy the package ar
china travel agency ?

Thanks a lot

大宅

回覆 mimi005 的帖子

你會住邊區 ??

水晶宮

not confriem yet ar
want to buy the package this sat

大宅

mimi005 的帖子

如果你住祈福就可以行去,其他搭的士都好方便

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大寶B 發表於 12-6-30 11:41
想請教各位,下星期會到長隆玩兩天,住在長隆酒店,第一天會看馬戲,第二天會到動物園,因這次行程共8人, ...
我同朋友兩家人4大2小上月底去長隆2日1夜,食過采蝶軒同一間中菜館, 全部都係加收15% CHARGE,
份量小而且味道一般呢!

反而晚上去祈福食街, 真係好味又價錢平,
但來回都要RMB 80(每程RMB 40)的士錢。

如果時間許可, 其實都可以想試埋四海一家自助餐,
朋友話好多0野食架!
可惜我地就唔到時間

執仔之手 與仔偕老

水晶宮

gum 如住祈福 hotel, 但去水上樂園玩遠不遠呢 ?
thanks

祈福 hotel 有泳嗎 ?

大宅

回覆 mimi005 的帖子

祈福酒店有無泳池我就不太清楚..因我上次係住祈福渡假屋的.
但如果由祈福去水上樂園都很方面..搭的士大概 RMB 20 .
另外祈福附近都有好多白牌車兜搭..都頗安全..不過記得講價

珊瑚宮

祈福酒店有泳池

水晶宮

oh, thanks
coz 好小返大 6

而返也是跟團

水晶宮

finally booked 番禺香江 + 水上 package

首頁

尾頁

跳至