論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019勳章

直接在菲請bun bun!!

請問唔經agency,bun bun係未唔使用甘多錢黎香港,做野會唔會無甘落力因唔使還債!!

同手續係點呢??

請教請教!!!
該用戶已被刪除

Re: 直接在菲請bun bun!!

男爵府

2019勳章

甘點解只係收employer錢,在菲果邊有人要同佢攪文件,甘都唔使收佢錢??????如果真係有人直接請佢地,佢地就唔使好似agent比果d姐仔,都比成6-7個月人工的錢先來到香港打工....甘我物好危險,如果請左佢又原來想黎搵份更好,我物會被佢放飛機!!!!!

男爵府

2019勳章

如果想搵agency幫,收幾錢同包咩呢!!!?????

伯爵府

d2343130 寫道:
如果想搵agency幫,收幾錢同包咩呢!!!?????

agent 在hk 收$3320,就唔會再在菲收妹妹錢, 包菲驗身, 來香港機票, 但唔包接機同做i d card, 香港驗身.
星期五是無飯主婦日

別墅

AROUND HKD2,000 ALL IN (AIR TICKET, 2 YR INSURANCE, HK BODY CHECK, PICK UP MAID, APPLY ID CARD)

男爵府

2019勳章

多謝大家的資料!!
即大多數agent,只幫手申請佢黎香港,包機票,保險,或同時有係hk體檢,id card,但就唔會係菲到體檢先!!

男爵府

2019勳章

想知,有無收費平d的agent,因我朋友個agent收我hk$2300而收阿菲約hk$4000.!!!!????????
該用戶已被刪除

大宅

[quote]
d2343130 寫道:
請問唔經agency,bun bun係未唔使用甘多錢黎香港,做野會唔會無甘落力因唔使還債!!

Dear d2343130,
I think so, because my previously bun bun changed to bad after repaid all money to agent, If I were you, I perfer via agency to employ the new maid

男爵府

2019勳章

我最後都係經我朋友refer個agent了,因就算唔係佢地d妹,起碼比少少錢佢地"讚"可以做下中間人,好dd啦!!

首頁

尾頁

跳至