親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

因為今次會帶埋呀女(8y)一齊去東京旅行, 會去食下拉麵或食下蟹道樂, 又會去築地食壽司. 如果每人一份, 又多得劑, 如果買2份share3個人食, 日本人會唔會鬧或唔鍾意?

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:因為今次會帶埋呀女(8y)一齊去東京旅行,+會

原帖由 raikkonen 於 12-07-06 發表
因為今次會帶埋呀女(8y)一齊去東京旅行, 會去食下拉麵或食下蟹道樂, 又會去築地食壽司. 如果每人一份, 又多 ...
日本差不多間間食肆包括拉麵店和蟹道樂都有兒童餐,我仔三歲大時都餐餐要叫個兒童餐,因又靚又有玩具,而價錢也不貴!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

冇人理你叫幾多份架,尤其是你個係小朋友添. 放心,佢地D服務好好,唔似香港既會黑面.

大宅

都冇話興唔興既, 日本人真係冇乜所謂 .... 不過新年時去左北海道, 呀仔得 9 歲, 平時好細食, 佢都叫左一 set 拉麵餐, 食唔晒咪 daddy 同我包囉 ....

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:因為今次會帶埋呀女(8y)一齊去東京旅行,+會

原帖由 raikkonen 於 12-07-06 發表
因為今次會帶埋呀女(8y)一齊去東京旅行, 會去食下拉麵或食下蟹道樂, 又會去築地食壽司. 如果每人一份, 又多 ...
日本嘢咁好味,三人叫兩個餐你會唔滿足!

男爵府

我之前試過2個大人食一碗魚生飯 (係築地), 佢地唔比, 我盼聽唔明, 佢地就叫我坐第度, 唔比我埋枱, oh no

水晶宮

環保接龍勳章

其實D旅遊書講過最好一人一份....

如果去松屋, 吉野家係唔比SHARE 一碗飯...

不過, 我試過2個人去拉面店, (我已經幾飽)

叫一碗面+ 一碟餃子...

都OK呀...

至於蟹餐廳,

2個人叫一個SET + 1 隻蟹,

都OK

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

dororo68 發表於 12-7-6 17:05
其實D旅遊書講過最好一人一份....

如果去松屋, 吉野家係唔比SHARE 一碗飯...

吉野家試過share 喎, 可能有小朋友同行啦~~

男爵府

兩分三個人食得呀.. 你個仲係小朋友, 但佢地D野太美味.. 可能唔夠食之嘛

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:請問日本興唔興1碗麵/1餐share食?

3人兩個餐都ok丫

首頁

尾頁

跳至