跳至

首頁

尾頁

洋房

有冇人諗住全奶粉餵bb呀?

我媽咪話全奶粉餵bb~4個鐘餵一次唔會太辛苦...話餵人奶好鬼辛苦~bb想餵奶就要隨時俾佢餵~話我忍不到架啦...叫我索性直接俾bb餵全奶粉~
如果餵全奶粉會唔會對bb有影響架?聽講bb會很容易敏感~~係唔係真架?
咁如果bb出左世後飲人奶~實再搞唔掂再全奶粉~~咁轉來轉去會唔會唔好?
你地有咩意見呀?

別墅

Re: 有冇人諗住全奶粉餵bb呀?

如果您諗住餵人奶,千其千其唔好補奶,我本來餵人奶,o係醫院都係全人奶,2個半鐘頭一次,唔係bb唔夠飽,但回到家,99既壓力,時時話bb唔夠飽,要我補奶,bb食開

男爵府

Re: 有冇人諗住全奶粉餵bb呀?

miuki 寫道:
我媽咪話全奶粉餵bb~4個鐘餵一次唔會太辛苦...話餵人奶好鬼辛苦~bb想餵奶就要隨時俾佢餵~話我忍不到架啦...叫我索性直接俾bb餵全奶粉~
如果餵全奶粉會唔會對bb有影響架?聽講bb會很容易敏感~~係唔係真架?
咁如果bb出左世後飲人奶~實再搞唔掂再全奶粉~~咁轉來轉去會唔會唔好?
你地有咩意見呀?

未餵就投晒降?? 你係咪比你阿媽嚇窒左呢....

講真, 餵人奶開頭真係好鬼死辛苦架, d奶未上得好時, 2個鐘一次, 每次食一粒鐘, 不過又咁睇, 人奶對bb好好架, 好多抗體同埋營養都會過晒比bb, 當你見到bb食到好滿足o既樣子o既時候, 就咩辛苦都唔記得晒啦, 盡你能力試下餵先啦. 餵過都好過完全唔餵呀.

而你話worry人奶轉奶粉o既問題, 都唔係一個大問題, 最緊要到時比時間bb慢慢逐餐轉.

首頁

尾頁

跳至