意見反饋
義工

家事百科 今日: 20|主題: 37010

廁所洗手盤邊既白色膠起黑點

洋房

國民生產總值:284

廁所洗手盤邊既白色膠起黑點

廁所洗手盤邊既白色膠起黑點, 我用厠紙索滿漂白水(不用稀釋),舖在白邊上一晚都唔得, 可以點做?

男爵府

國民生產總值:5774

Re: 廁所洗手盤邊既白色膠起黑點

起左d膠, 再從新"嚌"過新的膠。好容易, 通常d老公都識。

該用戶已被刪除

男爵府

國民生產總值:9807

係咪因為廁紙係吸水所以唔得呢???
因我試過跟住人地教用棉花真係WORK,但就好煩,因為我當時整浴缸邊.攪好耐呢~
HML 寫道:
廁所洗手盤邊既白色膠起黑點, 我用厠紙索滿漂白水(不用稀釋),舖在白邊上一晚都唔得, 可以點做?

男爵府

國民生產總值:9555

2019勳章

cameo,

你可以用抹手紙(長方形),華潤$9.9一包,That's absorbent and convenient.

該用戶已被刪除

男爵府

thx~
其實我屋企都有買抹手紙(不過係用嚟執狗便便時用,hehe),之前唔知可以咁用..下次試試先,,,hehe
我要漂埋牆身上,瓦磚之間都有好多黑點,所以真係攪好鬼耐的啊,,,,,

該用戶已被刪除

男爵府

我都係廁所d磚呀,,,,其他磚都無黑點,係浴缸附近d磚啊!!

洋房

國民生產總值:89

我屋企又係咁, 用漂白水濕紙巾整左成晚都唔得, 最後老公起晒d膠自己再唧過。
但我同事話唔使, 可以用一隻清潔劑..個名唔記得, 我問返我同事再post出黎丫. 百x同x康都有得買架
想生返個「豬」仔! ;-)

男爵府

國民生產總值:7413

唔係喎,我係五金鋪買幾蚊委士(即碎布屑)加漂白水,第日ok ?-( ?-(

大宅

國民生產總值:1286

紅曰媽媽 寫道:
唔係喎,我係五金鋪買幾蚊委士(即碎布屑)加漂白水,第日ok ?-( ?-(

我都係咁做,第日真係冇晒黑點!

複式洋房

國民生產總值:491

紅曰媽媽 寫道:

我直接倒漂白水, 無用野up住, 都好快ok左。

複式洋房

cameo 寫道:
我都係廁所d磚呀,,,,其他磚都無黑點,係浴缸附近d磚啊!!

我都係用漂白水直接倒落去, 好快就OK喇。

我自己就覺得漂白水平、靚、正!

p.s. 不過記得要通風呀, 否則個人聞多左就會好辛苦架喇。

複式洋房

J&Hsbb 寫道:
反而磚之間(我只係廁所先有)黑點, 我只係用潔兒亮就擦乾淨左喇

因為我太懶了, 唔願擦, 我將漂白水倒入噴壺, 直接噴上去, 轉到一抺 (如浴缸附近就用花洒沖) 就OK晒。

男爵府

其實我第一次試用漂白水都係就用倒D在浴缸邊,但係唔知點解完全無料到囉,所以第二次先用棉花咋,,係work,但係真係攪餐死,因為牆磚真係好難整嘛,,,,話晒有地深吸力,一路整一路又甩番d,,,,撞鬼佢....ahahaha

該用戶已被刪除

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.