意見反饋
義工
[2004年或之前] 麥皮~通心粉

大宅

國民生產總值:4343

麥皮~通心粉

現在有冇小朋友開始食麥皮&通心粉呀~

子爵府

國民生產總值:10158

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

Re: 麥皮~通心粉

sammi,

晴晴已經食左通心粉好耐lu
麥皮都食過下啦~

伯爵府

國民生產總值:17592

子昂係好早前已經陪我食早餐時一齊食la
佢都好like食呢兩樣野ga,可以食到1小碗ga
Sammiy 寫道:
現在有冇小朋友開始食麥皮&通心粉呀~

大宅

Queeine &66:

晴晴食邊隻呀~
有冇好介紹

子爵府

國民生產總值:10158

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

sammi,

晴晴有食螺絲粉,蝴蝶粉,字母粉同埋普通o個d通心粉!

大宅

queenie80 寫道:
sammi,

等Risley啲咳咳好番晒先吓先

Thanks

侯爵府

國民生產總值:24274

我已經買左字母粉及螺絲粉喇
不過99就仲未煮比謙謙食
我星期日都係99爭住煮粥比謙謙食
所以都唔知可以幾時煮到比謙謙食

子爵府

國民生產總值:10091

通心粉&意粉都試左,
不過想問下大家,
個湯&

洋房

國民生產總值:456

Same question as hellobaby888, what ingredients added to make the soup base for macaroni/spaghetti/alphabet? And I've not yet tried to cook oatmeal for my bb, is it same taste (sweet - add milk) as we eat or some others? Please help, thanks.

男爵府

國民生產總值:5132

湯底煲粉? 我咪用豆腐蕃茄魚湯, 合掌瓜或節瓜紅蘿蔔瘦肉湯.....黎做湯底煲abc粉囉.

麥皮? 我都係加兩匙向粥度, 都試過用奶煮麥皮再加菜蓉肉蓉, 但係我就好少煮囉.
我的曳豬囡囡在浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07; 16.2kg-Jan 08; 17.6kg-Jun 08; 19.0kg-Jan 09;  19.8kg-Jun 09; 22.4kg-Jan 10; 22.6kg-Jun 10

大宅

國民生產總值:1509

sammi,
恩恩都有食通粉,多數湯底係魚,薯仔,紅蘿白,節瓜..湯.....黎.

麥皮!佢試過1次一般.

大宅

國民生產總值:1276

queenie80 寫道:
sammi,

Hi Queenie,

Just wanna ask ... will the 螺絲粉,蝴蝶粉 & 通心粉 be too large for baby? It's because my baby still just got 6 teeth so I don't think he'll chew a lot before swallowing. That's why I just tried ABC 粉 ja .... Thanks for your advice in advance.

Becky
My naughty Chezkel is 7 yrs old la !!

大宅

我想問各位用邊隻牌字既通心粉,字母粉&麥皮俾小朋友食

大宅

國民生產總值:2127

好媽媽勳章

kyleung 寫道:
我已經買左字母粉及螺絲粉喇
不過99就仲未煮比謙謙食
我星期日都係99爭住煮粥比謙謙食
所以都唔知可以幾時煮到比謙謙食

同妳一樣, 無得煮比達達食, 連工人煮都5比
99同62大晒
我要變成童話裡 你愛的那個天使 張開雙手變成翅膀守護你

琥珀宮

國民生產總值:165152

daikam:

"達達"個網頁整得好靓呀

琥珀宮

國民生產總值:165152

普通要放湯煮d通心粉未整過
"亨氏"芝士罐頭通心粉anson就好like
麥皮就間唔中加一湯匙落粥煲

男爵府

國民生產總值:8098

瑤瑤是吃貴花粉,多數用大人飲的湯做湯底.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.