意見反饋
義工

產前產後 今日: 24|主題: 241060

戒唔到公仔麵同朱古力

複式洋房

國民生產總值:255

戒唔到公仔麵同朱古力

戒唔到公仔麵同朱古力,
正經

大宅

國民生產總值:3455

Re: 戒唔到公仔麵同朱古力

我成日都係咁, 不過如困想食啲有營養嘢時就會食多啲 :-P

瑪瑙宮

國民生產總值:147372

畀面勳章 BK Milk勳章

我之前好似你甘, 成日飲朱古力奶/薯片, 比我奶奶話無益, 甘就自己介口, 飲奶粉(家姐話要飲呢隻奶粉比bb吸收), 不過有一樣野我每日都要飲羅宋湯。
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

大宅

國民生產總值:2771

bibi,

朱古力有咖啡因,會影響bb腦部發育,公仔麵的味精和面層的膠質亦對bb不好, 你只有11週,忍下啦, 等bb大d先食小小

男爵府

國民生產總值:5339

我之前同你一樣
依家5個幾月先開始介左少少, 公仔麵一星期食一次, 熱氣野食少左好多, 不過朱古力就一日一粒啦, 介唔到 [quote]
~bibi~ 寫道:
戒唔到公仔麵同朱古力,
正經
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

大宅

國民生產總值:1881

我成鬼日都食嫁, 我住村屋隔涉到死, 成日都食杯麵同公仔麵, 仲日日食朱古力, 不過就同自己講: 飲多D水同奶, 希望沖番淡D啦! 哈哈!

該用戶已被刪除

伯爵府

國民生產總值:16302

好媽媽勳章

我有食朱古力架,我個仔出世後又真係好快識笑喎!
家陣仲成日笑添!

sophie&sara 寫道:
平日都唔應該多食公仔麵大肚就更加要忍一忍. 朱古力就小食無防因為外國有報告指出媽咪陀住bb時食朱古力生出黎的bb會開心d.

男爵府

國民生產總值:5940

我都有食公仔麵同朱古力, 特別係朱古力日日都食.
不過每次食完都有D內疚, 叫自己下次唔好再食,
點知到第日又忍唔到口又食. 我都唔知點算好. :-(

大宅

國民生產總值:1979

我 almost day day 都食 chocolate, 我媽咪話我咁鍾意食, 九成係女 wor..

民房

國民生產總值:16

我現在9個月,之前都有食公仔麵同朱古力,朱古力就差不多日日食,公仔麵同麥當勞就keep住一個月最多食一至兩次,都冇乜特別戒口,想食乜就食乜,但就戒

男爵府

國民生產總值:6923

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

fatfatface 寫道:
我成鬼日都食嫁, 我住村屋隔涉到死, 成日都食杯麵同公仔麵, 仲日日食朱古力, 不過就同自己講: 飲多D水同奶, 希望沖番淡D啦! 哈哈!

我都係咁諗 !!
請大家和睦發表及討論,尊重自己,尊重別人,但要嘈交,無理取鬧,恕難奉陪 ~~

男爵府

國民生產總值:5925

2019新春慶豚圓 2011至尊種植勳章

sophie&sara 寫道:
平日都唔應該多食公仔麵大肚就更加要忍一忍. 朱古力就小食無防因為外國有報告指出媽咪陀住bb時食朱古力生出黎的bb會開心d.

agree,
公仔麵真係唔應該食咁多.
朱古力 ... ... 我嗰時都忍唔到, 每日都有食. 唔知關唔關事, 我個囝好少 cry, 成日笑.

別墅

國民生產總值:873

我直情咩都戎唔到啊..咖啡又飲..茶又飲..朱古力又食...什麼蝦蟹魚生又食...我老公話第時個 b 出世後多病痛唔會出錢比佢睇醫生喎... 我頭幾個月都忍到口..唔知點解..4個月打後就咩都食落口...以家每日都會飲多幾杯奶 balance 返囉..

等待驗證會員

國民生產總值:27318

朱古力都係適可而止.... 因為甜ga嘛... 小心有妊娠糖尿病....
我上個禮拜驗尿有兩個+, 醫生落左order要戒糖!!!!!

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.