意見反饋
義工

育兒好物 今日: 2|主題: 92832

請問NB每天大概要用幾多塊尿片?

民房

國民生產總值:15

請問NB每天大概要用幾多塊尿片?

不知道NB size的尿片要買幾多包,可否請有經驗的mama俾D意見? thx!

男爵府

國民生產總值:9345

Re: 請問NB每天大概要用幾多塊尿片?

ignesku 寫道:
不知道NB size的尿片要買幾多包,可否請有經驗的mama俾D意見? thx!

買4-6包,每天大概用6-8塊尿片

大宅

國民生產總值:4410

hi there,

有時可能用10片添.

bbsweet
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

大宅

國民生產總值:2040

每天大概用8-10塊尿片, 如果母乳會用多D, 有時食一餐呵一餐, 我想買4包到, 但都要睇啊B大唔大隻, 因為NB片片好快就用唔到

民房

國民生產總值:15

唔該晒咁多位 :lol:

伯爵府

國民生產總值:15505

買住兩包nb先都ok既 (bb大過4.5kg就開始要轉size ), 大dd可以用pampers綿柔 S (3-8 kg), 我bb就只可以用到6.5kg要轉 M.

因為見佢個大比俾塊貼紙KOO住, 條尿片愈拉愈底, 又漏尿屙便便走晒出黎, 就好換size.

男爵府

國民生產總值:8642

2019勳章 好媽媽勳章

2~3包就夠我个B得6磅3吾算大舊,用左3包就轉S碼,你預1包用3~4日la

子爵府

國民生產總值:10854

大既一日8片到啦, 不過唔好買咁多, 因為好多朋友都會送片片
親子王國以外之相冊連結已被刪除

大宅

國民生產總值:3587

我個仔出世時7磅3安士,但佢差不多一個月時才換s size。我nb 至s size都係用pampers。但用24小時計,佢每日換12塊尿片,因為佢2個鐘就會小便一次,and有少少大便。因為佢食母乳。
~~要睇下妳bb容唔容易patpat紅,尿片唔好慳,如果唔係bb patpat就受罪了。

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.