意見反饋
義工
跳至
[2006年] 有無1月媽媽開始用奶咀安撫扭計bb?

大宅

國民生產總值:1315

有無1月媽媽開始用奶咀安撫扭計bb?

今日我終於忍唔住, bb扭眼瞓唔肯落床, 開左隻奶咀比佢, 啜左唔夠2分鐘就已經唔喊, 再放佢落床都唔扭, 5分鐘就肯瞓左。唔知日後bb會唔會愛上, 但如果邊個媽咪對bb扭計都有d 沮喪, 可以試下, 等自己可以輕鬆點。

伯爵府

國民生產總值:15505

Re: 有無1月媽媽開始用奶咀安儒嵾pbb?

試過喇....我bb唔肯啜呀!

大宅

國民生產總值:1534

Re: 有無1月媽媽開始用奶咀安撫扭計bb?

我bb一出院我就俾佢食喇, 不過佢唔係好啜 , 次次都係30mins到, 自己就吐出黎 , 不過佢吐咗出黎又喊, 俾佢玩死

該用戶已被刪除

大宅

國民生產總值:1206

你地bb食到30mins都好丫
我b仔直頭唔識食
一食又跌一食又跌
佢食咁耐我就要用隻手幫佢按住個奶咀咁耐...
所以我好少比佢食...

子爵府

國民生產總值:14365

米奇BB 寫道:
試過喇....我bb唔肯啜呀!

我bb都係咁.不過我都冇打算比佢食奶咀,之前係佢夜晚喊得好利害,我同我老公冇得瞓,先試吓.

大宅

國民生產總值:3049

好媽媽勳章

hi,

我個b而家已經開始用奶咀,因為佢成日嘴嘴都找野咬,不過禁快用奶咀唔知怕唔怕影響出牙????

別墅

國民生產總值:520

我有用呀, 佢成日都好似好肚餓咁, 一肚餓又成日喊喎! 結果俾左個奶咀佢食, 好就乖乖地咁囉. 有時仲要訓埋覺添~

別墅

國民生產總值:684

原本唔想比佢食架..結果差不多滿月先頂佢唔住 :-( ,不過好多時佢都唔係啜,而係咬...

大宅

國民生產總值:2197

我bbq都係一出院俾佢啜.....
不過最近發現肚仔好多風, 醫生話都有關吸奶咀事喎...
但佢唔啜又訓唔到.....好煩....

伯爵府

國民生產總值:18262

我啱啱先用奶咀攪掂左個衰妹~! :mrgreen:

洋房

國民生產總值:93

我一次都無用過﹐去街都唔用。
我成日都覺得唔好﹐有時見到D細路仔好大拉﹐仲係度啜﹐幾肉酸﹐所以我一早下定痛心唔會比佢用。
不過睇D書又話用唔係一件壞事...

大宅

國民生產總值:1315

我bb都係成日扭眼瞓就搵野咬, 好似未食飽咁, 我諗都係我當初比佢啜人奶啜到瞓著之過。
我個bb開頭都係唔識啜, 一啜就跌, 不過我地試左15分鐘bb就掌握到啜得好happy. 不過只今日第一次, 我都希望奶咀可以每次在緊急關頭發揮作用。

洋房

國民生產總值:311

我都有相似的經驗,而且好早就開始俾佢食,因為真係搞佢唔掂。
其實我都好擔心佢食開就愛上,不過這幾天我發現佢開始唔係好食,但都睡到覺。所以應該唔會上癮!

quote]
PETER太 寫道:
今日我終於忍唔住, bb扭眼瞓唔肯落床, 開左隻奶咀比佢, 啜左唔夠2分鐘就已經唔喊, 再放佢落床都唔扭, 5分鐘就肯瞓左。唔知日後bb會唔會愛上, 但如果邊個媽咪對bb扭計都有d 沮喪, 可以試下, 等自己可以輕鬆點。 [/quote]
:-D myleung

大宅

國民生產總值:2199

可能有鍡人奶的關係,佢成日都要抱。
我到最後都要比奶咀,但係我希望佢可以似姐姐,唔到一歲已經唔食 :-(

大宅

國民生產總值:1553

我初初唔識, bb成日好似肚餓餵野食, 但食兩下就訓左, 原來係扭眼訓, 所以依家比個奶咀佢啜住訓就無喊

男爵府

國民生產總值:7403

大家可不可以講下用緊咩牌子?

我毛毛用NUK,我唸緊好唔好轉Avent...

伯爵府

國民生產總值:18262

mrsmcdull..why妳想轉呀? 我用左avent,反而轉左用pigeon,avent太大,頂住bb個鼻哥loan呀~! pigeon就啱啱好~!
mrsmcdull 寫道:
大家可不可以講下用緊咩牌子?

我毛毛用NUK,我唸緊好唔好轉Avent...

男爵府

國民生產總值:9421

2019新春慶豚圓 2019勳章

mr2,
你點整個baby-home個web-site係處架,教下我啦
]

男爵府

國民生產總值:7403

毛毛成日咬nuk,不是啜

佢最近食奶用Avent奶瓶,所以估下會唔會Avent奶咀好D咋....

[quote]
米水 寫道:
mrsmcdull..why妳想轉呀? 我用左avent,反而轉左用pigeon,avent太大,頂住bb個鼻哥loan呀~! pigeon就

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.