懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

尋日係贊育照結構性U/S, 姑娘講BB兩個腎大左少少, 要去"產前診斷科"跟進, 有無媽咪有相同經驗, 可以分享下??

尋日係贊育照結構性U/S, 姑娘講BB兩個腎大左少少, 要去"產前診斷科"跟進, 有無媽咪有相同經驗, 可以分享下??

姑娘話size 5mm以下都係正常, 我小B量到size係4.8mm, 都係below 5mm, 通常人哋BB量到都係3左右就不用理會, 我呢個case為安全起見, 佢哋轉介我去"產前診斷科"跟進, 10/3會同我照多次喎.

攪到我e+好鬼驚, 有無媽咪曾經有類似經驗, 可以分享下??

btw, 我呢個friday咁啱book左私家check up, 到時我會再問下我自己的私家e生意見.

多謝各位指教.

複式洋房

Re: 尋日係贊育照結構性U/S, 姑娘講BB兩個腎大左少少, 要去"產前診斷科"跟進, 有

我上星期五去仁安做結構性U/S, Dr. 都話我BB個腎大左少少, 驚腎積水喎, 但我唔記得問大左幾多,佢靜係話, 如果無大落去, 應該無事喎, 下星期一再照過, 希望我地既BB都無事啦.

大宅

Re: 尋日係贊育照結構性U/S, 姑娘講BB兩個腎大左少少, 要去"產前診斷科"跟進, 有

Christycat,

多謝你o既回應呀!!
贊育安排我成個月後先再照呀, 好彩咁啱我BOOK左私家E生呢個FRIDAY睇啫, 到時我會問下E生.
希望我哋o既小B都無事啦, 等你好消息.

大宅

好媽媽勳章

我那時小兒都是私家醫生話佢一邊腎臟大D,成因是尿液倒流,醫生話男仔較常發生,之後每次私家醫生都幫囝囝量度,到出世後,我就帶醫生寫的信去健康院,再安排照超聲波看佢出生後的情況,好彩無事,不須再覆診!
不要太擔心!有醫生CHECK住,就無事啦!您們BB會不會都是男仔呢?

大宅

YuHangMum,

好多謝你o既回應呀!!
係呀, 我果個係囝囝唻嫁, 聽你咁講我都放心d~~

YuHangMum 寫道:
我那時小兒都是私家醫生話佢一邊腎臟大D,成因是尿液倒流,醫生話男仔較常發生,之後每次私家醫生都幫囝囝量度,到出世後,我就帶醫生寫的信去健康院,再安排照超聲波看佢出生後的情況,好彩無事,不須再覆診!
不要太擔心!有醫生CHECK住,就無事啦!您們BB會不會都是男仔呢?

首頁

尾頁

跳至