意見反饋
義工
[2005年] 哇!彤彤今朝有牙出@[email protected]~~

大宅

國民生產總值:1913

畀面勳章

哇!彤彤今朝有牙出@[email protected]~~

[size=large]好開心見到佢有小小出咗啦開頭有D擔心成10個月多都未有!
好開心............

水晶宮

國民生產總值:65824

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 哇!彤彤今朝有牙出@[email protected]~~

恭喜! 恭喜!

我諗你囡囡彤彤, 就一係唔出牙, 一出就可能係彭彭聲咁出 (一次出幾只).

大宅

畀面勳章

Re: 哇!彤彤今朝有牙出@[email protected]~~

今朝見到佢下顎有兩隻出咗小小....e排都唔肯點食...下午同晚上都係小半碗...係咪咁嫁?

別墅

國民生產總值:716

係呀.BB出牙好辛苦既.有D仲會發燒同埋成日扭計.有D夜晚成日喊醒.
今日冇咁涷,可以俾BB乳酪佢食,等佢開心吓.

民房

國民生產總值:16

我個女都係出左下面兩隻牙個幾禮拜,但出之前無特別,反而呢幾日就食好少就大哭唔要,之前佢每餐食碗半大人碗粥仔,下午茶就食米糊;現在有時成餐粥唔食或食半碗,米糊就唔食寧願食餅,見到個碗都大哭,而且飲好多水(平時唔多鍾意),有次一口氣飲5安。

請問大家知唔知點解?若因出牙,那應該給甚麼食物代替?但若她不喜歡食米糊,下午茶可食甚麼呢?

男爵府

國民生產總值:5634

[size=x-large]彤彤好野!!!

不過Fion 你要小心佢咬你啦
歡迎進入2隻小妖既世界~

http://hk.myblog.yahoo.com/carmenma99

大宅

國民生產總值:2869

2019新春慶豚圓

komi_bama 寫道:
我個女都係出左下面兩隻牙個幾禮拜,但出之前無特別,反而呢幾日就食好少就大哭唔要,之前佢每餐食碗半大人碗粥仔,下午茶就食米糊;現在有時成餐粥唔食或食半碗,米糊就唔食寧願食餅,見到個碗都大哭,而且飲好多水(平時唔多鍾意),有次一口氣飲5安。

請問大家知唔知點解?若因出牙,那應該給甚麼食物代替?但若她不喜歡食米糊,下午茶可食甚麼呢?

真係可憐!俾佢食白

民房

FloliMom:
多謝你嘅提議,我會試下,希望佢肯食,因為今日已發展到知道係食粥就狂喊,唯有開支奶就食。真係見到都心痛,喊到兩行眼淚咁,而且好疲倦,因為夜晚成日醒轉來轉去,但好彩無喊。

FloliMom 寫道:
[quote]

真係可憐!俾佢食白

大宅

畀面勳章

係呀成日兩餐都係食個半碗都無 :-( :-( :-( :-( :-(

民房

fion113549:
感同身受

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實, 關唔關 D 粥仔熱既關係呢? 你地試下將 D 粥攤涼 D先比佢食啦.

因為我亞仔出牙時, 就好喜歡食固體食物, 反而唔飲奶奶.

大宅

畀面勳章

no ar 我係暖咗先比彤彤食嫁!
最令我 就係邊食邊"lu"再食多幾口就大喊 :-( :-( :-( :-(

民房

fion113549:
今晚我發現Komi係唔想用隻匙,已換了一隻佢從未見過都唔得,原本想俾果蓉佢食,最後唯有切好細粒用牙籤拮住放入口才食。但唔用匙點食粥仔及米糊,所以唯有等多幾日先再試,食住奶奶先。

我諗佢嘅牙肉好痛,所以唔想有野掂到,而且重一喊就成頭汗,好痛苦咁,你留意下你bb有無相同情況。

洋房

國民生產總值:519

My BB do not seems to have the same condition! Anyway things will getting better and better!

洋房

國民生產總值:519

szeszes 寫道:
恭喜! 恭喜!

我諗你囡囡彤彤, 就一係唔出牙, 一出就可能係彭彭聲咁出 (一次出幾只).

Me 2!
My daughter has her 1st tooth in about 9 1/2 month and now 5 teeth already!!

How many teeth do Karl got now? :lol:

水晶宮

Ma..Mi,
Karl got 6 teeth now.

大宅

畀面勳章

fion113549:
今晚我發現Komi係唔想用隻匙,已換了一隻佢從未見過都唔得,原本想俾果蓉佢食,最後唯有切好細粒用牙籤拮住放入口才食。但唔用匙點食粥仔及米糊,所以唯有等多幾日先再試,食住奶奶先。

我諗佢嘅牙肉好痛,所以唔想有野掂到,而且重一喊就成頭汗,好痛苦咁,你留意下你bb有無相同情況。

我都試過但唔work.... :-( :-( :-(
但今日好D喎彤今日下午剛食咗半婉....睇下今晚點再報告

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.