自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問妳地有冇用微波爐翻熱食物俾小朋友食架﹖

如題﹗

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Re: 請問妳地有冇用微波爐翻熱食物俾小朋友食架﹖

我有用,但真係極少用。因為聽聞微波爐叮食物會冇益,所以'寧可信其有"的心態.........

子爵府

沒有, 屋企人亦好少用微波爐。
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

公爵府

好媽媽勳章

唔會, 我自己都好小用微波爐

男爵府

唔會, 只會steam

男爵府

唔會, 只會 steam

男爵府

免得過都不會了,此終不是太好嘛.

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

我都很少, 都唔知買個微波爐黎仲咩....

大宅

冇呀...全用steam
該用戶已被刪除

珍珠宮

自己都好少用微波爐翻熱野食, 小朋友就更加唔想佢食啦

大宅

商台蘇絲黃係節目到勸人唔好用微波爐,話微波爐令食物份子改變,對人體有害,信不信由你.

別墅

Before yes, I did put the food in microwave for kids.
But after notice that it cause cancer, I did not did it at all.

大宅

睛靈勳章

唔會比佢食啦!!
知足常樂珍惜身邊人

大宅

我睇過一新聞提過用明火番滾食物或湯都對身體都冇益, 新聞提意用微波翻熱好啲. 咁究竟如何是好呀?
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

[quote]
alvinchanmama 寫道:
我睇過一新聞提過用明火番滾食物或湯都對身體都冇益, 新聞提意用微波翻熱好

別墅

我睇過一新聞提過用明火番滾食物或湯都對身體都冇益, 新聞提意用微波翻熱好啲. 咁究竟如何是好呀?

ME TOO, 都唔知信邊個好.
通常我都只係叮熱麵包. 因為試過早餐冇叮熱, 個女唔肯食. 依加唯有叮完後攤一陣先比佢食.

侯爵府

大人就用, 小朋友就可免則免

大宅

annotwong 寫道:
[quote]

ME TOO, 都唔知信邊個好.
通常我都只係叮熱麵包. 因為試過早餐冇叮熱, 個女唔肯食. 依加唯有叮完後攤一陣先比佢食.[/quote]

我為咗慳煤氣費; 經常聽到番滾水或湯, 飲咗後對身體產生有害物質(學名唔記得); 我會在叮食物時我會加蓋或碟蓋著食物.
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

大宅

沒有,從不。
即是係麵包都係用蒸﹙用蓋蓋着便不會濕了﹚

首頁

尾頁

跳至