意見反饋
義工

產前產後 今日: 3|主題: 241055

我BB飲奶時好似好辛苦咁

男爵府

國民生產總值:6781

我BB飲奶時好似好辛苦咁

我BB飲奶時會成日續親,而且喘氣,我用NUK奶咀,WHY?

別墅

國民生產總值:824

Re: 我BB飲奶時好似好辛苦咁

PINGBABY!你奶咀個口會唔會太大?你有無試過分開幾次喂同掃多幾次風?
:-) :-) :-)

民房

國民生產總值:72

bb有幾大??

民房

國民生產總值:72

可能佢未習慣吸奶技巧及未熟習奶樽,此終都係得8日人仔!!如果多兩個星期都是這樣,你就要巧考慮轉奶樽!!!

男爵府

國民生產總值:6781

我覺得bb食奶時食得好急

複式洋房

國民生產總值:130

mayluk818 寫道:
PINGBABY!你奶咀個口會唔會太大?你有無試過分開幾次喂同掃多幾次風?

mayluk818, 妳好! 我都想知道要飲多少安才掃一次風呢, 我個女現在一個月零十日, 是早產嬰, 她成日都在飲完奶後睡了一兩個鐘頭便突然喊, 因為有啖奶加痰含住個口到, 好辛苦吐又吐不倒, 我想知點解會這樣呢, 我個大女以前不會這樣, 請問我是不是有些做錯了呢? 請教教我!

禁止訪問

國民生產總值:146

禁止訪問

國民生產總值:146

別墅

國民生產總值:940

Hi Pingbaby,

NUK 奶咀有分 "Big Hole" or "Small Hole" even for 0-6mths' baby. 我阿b 之前都係0甘, 後來發現原來係個奶咀孔太細 (i.e. Nuk - small hole). 老公立即買個 "Big Hole"0既 Nuk 奶咀返來試, 阿b 即刻食得暢順0左, 你不房試下!

大宅

國民生產總值:1493

Mrs_Yiu 寫道:
Hi Pingbaby,

NUK 奶咀有分 "Big Hole" or "Small Hole" even for 0-6mths' baby. 我阿b 之前都係0甘, 後來發現原來係個奶咀孔太細 (i.e. Nuk - small hole). 老公立即買個 "Big Hole"0既 Nuk 奶咀返來試, 阿b 即刻食得暢順0左, 你不房試下!

Big hole 要幾多個月先可用??
]

別墅

0-6 mths. may use. (You may buy a pair to try)
JUSCO has 10% discount for NUK (I've brought more - HK$18 for pair)

別墅

0-6 mths. may use. (You may buy a pair to try)
JUSCO has 10% discount for NUK (I've brought more - HK$18 for pair)

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.