意見反饋
義工

在職全職 今日: 426|主題: 46676

[在職媽媽] 有o左bb 三個幾月, 原本諗住生完先至揾工, 點知突然有個offer.....

複式洋房

國民生產總值:480

有o左bb 三個幾月, 原本諗住生完先至揾工, 點知突然有個offer.....

係政府d 文職工, 佢話三月中可以番工 (contract 一年), 其實我自己都想做番o野, o係屋企一個人好悶, 雖然我老公都養得起我, 如果我做番o野, 可以幫補下屋企, , 我快29, 已經無做o野4個幾月, o係呢段期間好似好無用咁, 仲有我驚我生完BB之後先至揾工會揾唔到, 到時30 喇, 咁你o地有乜意見?

另外, 我冇話比佢o地聽我有o左, 如果我講o左, 佢o地會唔會因為咁唔請我o架, 因為我IN 份工時係無BB?

別墅

國民生產總值:859

Re: 有o左bb 三個幾月, 原本諗住生完先至揾工, 點知突然有個offer.....

hipofant,
If you really decide to work, you can take this offer and tell the new company that you're pregnant now.
If the new company says no problem, you go to work wor, otherwise you stay home.

I do want to know if company refuses the offer to a pregnant woman or not !!

複式洋房

Re: 有o左bb 三個幾月, 原本諗住生完先至揾工, 點知突然有個offer.....

政府梗係唔會唔請我...佢唔怕我去平機會告佢咩!

公爵府

國民生產總值:29259

2019新春慶豚圓

hipofant
如果係政府工, 你咪返住先, 現在你有左, 其實都還有工作能力. 賺得幾多得幾多. 到時contract完, 你再專心湊BB還好. 亞B出了世, 真係會多好多錢洗. 同埋你自己搵, 想買乜俾BB都得

洋房

國民生產總值:185

俾我就做喇, 政府文職都應該唔會太辛苦既...
做下先到生個時多啲$$$$, 請個陪月照顧下自己同bb都好呀... 又可以買啲補品補下都唔錯...

當個啲錢係bonus囉!!!
You & Me[br]

複式洋房

我都決定試下睇下好唔好做, 如果好辛苦就唔做, 不過要一個月通知o架~

我其實都希望可以揾多d 錢唔使老公負擔咁重~

Thank you for all your support~

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.