意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 5|主題: 39194

在逃避佢...

大宅

國民生產總值:2533

2019新春慶豚圓

在逃避佢...

呢幾日都好冇心機..我確定自己在逃避佢...(我老公)
之前我向呢處都講過,好難同佢講通相處,冇野講...我都有試改善.但結果係甘....

珍珠宮

國民生產總值:37136

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

Re: 在逃避佢...

你結婚幾耐,他愛不愛囡囡

大宅

2019新春慶豚圓

結婚今年踏入第10年. 佢好愛個女.
有時個女,有冇問題,:"衣旭"都話我.. :evil:
debbyma 寫道:
你結婚幾耐,他愛不愛囡囡

禁止訪問

國民生產總值:6433

珍珠宮

國民生產總值:37136

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

咁你係唔係全職媽媽,佢可能工作有壓力唔想你知

大宅

2019新春慶豚圓

joanthony,
我諗唔係呢2個原因.
第1.生完1年內自己己KEEP 好收身.而且我唔wu where 加.
我係鐘意整齊,企理嫁..

佢d脾氣,不斷甘"加碼" :-( :-( ..
joanthony 寫道:
唔好介意...
會唔會係生bb 後未收身or wu where 左呢 ??
兩個人唔係相愛先結婚既 咩 ??

大宅

2019新春慶豚圓

debbyma,
我在職媽媽.工作大家都有壓力
但點解佢重要我受晒佢D氣 :evil:
debbyma 寫道:
咁你係唔係全職媽媽,佢可能工作有壓力唔想你知

水晶宮

國民生產總值:70819

2019新春慶豚圓 2019勳章

佢似乎好明顯對你好冷淡~~~
你地之前會唔會有d意見唔同時而鬧得唔愉快,會唔會佢仲嬲緊你,令佢唔想睬你呀???
又會唔會係佢工作唔愉快,所以唔想同你講野???
佢平時的脾氣係點架???咁佢以前多唔多同你分享佢唔開心的野or工作壓力呀???
兩個人住埋一間屋,仲要係同自己咁親密的人,咁樣生活落去好痛苦姐~~~

大宅

2019新春慶豚圓

係呀,之前同佢鬧得唔愉快,大家心中有D野.收著收著 .另外係佢工作壓力大,冇人分享,就乜脾氣都向我發脾4...我原意聽佢講.但有時太主觀,

大宅

國民生產總值:2710

約佢出去食餐飯, 飲柸

翡翠宮

國民生產總值:76971

既然你都清楚自己個case係因為先前有d問題所以導致今日既冷言冷語, 有時男人同女人講野係唔須要女人比咩意見的, 聽完就安撫下佢無謂加插自己既評論誰是誰非 我之前都係咁所以老公都唔多鍾意同我傾公事, 而你亦明白到佢做野方面有好大壓力的話, 不如你再搵日平心靜氣同佢講, 佢有咩即管講你聽, 最多你唔比咁多意見, 唔想佢在工作方面有冤無路訴時積積埋埋有情緒病, 倘若你做唔到呢點的話, 倒不如無聲勝有聲, 佢咳得西利你煲多d有益湯水 (或燉d川貝for佢一個人飲), 同佢講呢d可以化痰止咳你試下飲啦, 我相信你既關懷佢一定會知道, 久而久之佢工作壓力無咁大時可能會主動同你傾都未定 總之在適當時候做適當既野就萬無一失

大宅

2019新春慶豚圓

ringoivy 多謝你呀
其實,你講既,我都有做到 :cry:
有時聽完後,佢要我同意佢講D言論.大佬呀 我唔可以"付和"佢每次真係岩!!如果唔出聲,佢又話:"你係米聽緊?"
咁我諗...以後安撫下便算..

成個week,都煲了川貝湯,一家人飲. 每晚,重同佢講"飲多 兩碗啦,止咳啊!!

今日返工又諗同佢的問題 係米自己wu where, 唔夠潮,又諗起以前同佢拍拖日子.許許多多...好感概....
ringoivy 寫道:
既然你都清楚自己個case係因為先前有d問題所以導致今日既冷言冷語, 有時男人同女人講野係唔須要女人比咩意見的, 聽完就安撫下佢無謂加插自己既評論誰是誰非 我之前都係咁所以老公都唔多鍾意同我傾公事, 而你亦明白到佢做野方面有好大壓力的話, 不如你再搵日平心靜氣同佢講, 佢有咩即管講你聽, 最多你唔比咁多意見, 唔想佢在工作方面有冤無路訴時積積埋埋有情緒病, 倘若你做唔到呢點的話, 倒不如無聲勝有聲, 佢咳得西利你煲多d有益湯水 (或燉d川貝for佢一個人飲), 同佢講呢d可以化痰止咳你試下飲啦, 我相信你既關懷佢一定會知道, 久而久之佢工作壓力無咁大時可能會主動同你傾都未定 總之在適當時候做適當既野就萬無一失 [/quote]

大宅

2019新春慶豚圓

Vickee,

我家姐成日話, 你地有時放底個女比工人睇,兩公婆出去食餐飯去下街.放鬆下會好D..唔係對大家都唔好,,,太緊張..無論工作 or 家庭... 我會試...

佢呢種態度維持幾個月啦...我日日都諗好多野,己經好耐冇笑啦.. :-( :-( :-( [quote]
Vickee 寫道:
約佢出去食餐飯, 飲柸

公爵府

國民生產總值:25365

從我覺得睇,你地婚姻都一段長時間冷淡左係唔奇,你老公工作壓力大脾氣唔好又好難怪佢,男人唔同女人唔係下下咩都講出黎,佢地鐘意收收埋埋唔想你擔心埋一份,佢唔出聲可能佢煩緊,唔開心,如果同你講多幾句只會嗌交咪唔出聲好過

公爵府

國民生產總值:25365

女人越諗越亂架!最好就係認真咁坐低傾下[quote]
sukimama 寫道:
Vickee,

我家姐成日話, 你地有時放底個女比工人睇,兩公婆出去食餐飯去下街.放鬆下會好D..唔係對大家都唔好,,,太緊張..無論工作 or 家庭... 我會試...

佢呢種態度維持幾個月啦...我日日都諗好多野,己經好耐冇笑啦.. :-( :-( :-( [quote]
Vickee 寫道:
約佢出去食餐飯, 飲柸

別墅

國民生產總值:824

sukimama,你有無試過唔好用阿媽嘅口吻...凍呀...唔好...咳呀...唔好... ?-( 你試吓好似小鳥依人咁,男人多數受軟唔受硬 嗲D,甜D,換來可能又令一番出乎意料嘅事呢
:-) :-) :-)

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.