意見反饋
義工

心聲留言 今日: 8|主題: 16008

我已經吾能夠再去容忍佢屋企人!

複式洋房

國民生產總值:252

我已經吾能夠再去容忍佢屋企人!

已經幫佢揹完一次又一次既卡數.
佢d親戚,老豆一打電話黎就去透支借比人.
本身兩公婆已經要供樓養女請工人,
每月跟本無多餘錢去借比人, 亦跟本還吾到...........
:-| :-|

侯爵府

國民生產總值:21554

Re: 我已經吾能夠再去容忍佢屋企人!

呢D無等得怪人, 只好怪自己老公的一雙情願, 你一開始唔借, 人地下次都唔會再問啦

複式洋房

確實有d係自己老公問題.
親戚可以推的, 而且借既次數亦會有限.
但我容忍吾到既係我老爺要借錢,
一次又一次打老公手提叫借,
更會到老公公司樓下等,
一定要借到比佢,才心息.

**老爺已另有一或兩頭家

寶石宮

國民生產總值:372711

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

你老公好孝順, (愚孝個隻)
就算幫屋企人都要衝量下自己得唔得
同屋企人朋友講錢, 失感情

侯爵府

咪係lor, 幫人都要睇自己的經濟能力

複式洋房

從來吾諗有幾多能力,
往往要我一個人自己去支撐,
金錢可再撐下去, 感情已不再了.
>
>
>最後一步總會離婚!

寶石宮

國民生產總值:372711

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

你同老公再傾下喇, 為左e d 野離婚, 好可惜.萬大事有相量

侯爵府

咁又未至於要離婚, 唸清楚好D

複式洋房

我也不想為錢去講到離婚,
但拍拖到結婚一路是這樣,
拍拖時只會想自己組織好自己家庭便足夠了,
什麼人都不要理吧.
往往諗既不是這樣,
一年未還清貸款又來借.......如是這要還多少年呢?
有時亦自己思量是否自己不夠豁達呢.

侯爵府

嘗試大家財政獨立會否好D呢?

禁止訪問

國民生產總值:12931

大宅

國民生產總值:2413

小香香:講得好

題外話:妳個女越大越靚女喎

侯爵府

wingyuma
真係要自己唸清楚呀

大宅

國民生產總值:3039

yes.

My husband's family also like that.
His stupid & lazy big brother, no wife no children, no need to paid anything, e.g. rent, electrcity,water...
lazy to work.After that finish the work, no more money, ask my husband.
I had argue with my husband many time even it is not my money.
First time, i think never mind. He is his brother, ok.
Second time, i voice out. I said this is the last, dont lend him any money more.
He no money is still to his lazy, he not work and he is able to work.just 40 years old. what a shame!
He cannot find a job, because salary too low, need OT, no holiday on sunday, not 9-5.he not work.
No education, not handsome, no experience. if i am an employor, i also not employ him.
Last time, the third he ask for my husband. My husband 同我申, i voice out very very loudly, i said you 自己羅泥, dont told me about your brother anymore!!!!!!!!!!!!!!!
Last time, he also make me very very angry. He silent lend my car use without me and my husband know!!!!!!!!!!!
Becasue i have a spare key at home, my maid dont know he did not ask before.

複式洋房

小香香 寫道:
你同你老公講..自己要盡既責任已經完左..
佢要繼續咁做..你比三個選擇比佢
1:離婚..仔女歸你
2.唔再幫佢老豆.只係每月比生活費(只限幾千).當報答養育之恩
3.要借佢自己借.一個仙都唔好問你攞.
生活費.例如:工人人工.租.都要返你老公負責
3.若果佢負責唔到.你話..咁冇能力就唔好借啦..唔通我幫你生bb仲要我一個養埋兼養埋你呀...

1) 離婚對老公黎講, 一出口便不可收回.
2) 老爺係一個吾抵幫, 爛賭吾理屋企既人, 老公好細個時已離開, 奶奶一手養大D仔女.
老爺一出現便是要錢, 有時會回來偷, 多多都好.
3) 老公出糧吾準, 有時幾個月出一次, 出一次亦只夠一般開支.
我好嬲老公果種愚孝, 無都透支比佢.
老公d兄弟妹各人亦有家, 但每個人都會覺得, 問吾到就吾關事.

小香香: 我也接納你既意見~~

複式洋房

Abby媽:
我老公在我面前, 吾會講佢老豆任何野!
往往比左錢, 我好耐才知.

大宅

國民生產總值:3039

My husband also like that, but last time i told my husband.
Ever Ever dont told me you have give money to your brother!
After that, my husband sometimes said: how about his brother, did he have enough money????
You can imagine how angry i am.
I said: None of your business, no matter he did not have 1 cent.
My husband knows me very very angry people borrow money from him.
I always shout that (in front of many my husband's people), i always look down the people who is lazy go for work, but able to work.

But your case is different from me a lot. THat is your husband's father, not brother.
No matter how, his father had take care of your husband when young.
It quite difficult to do for your husband.
But the better way is dont let you know, dont let you unhappy.

If you divorce is due to this problem (your husband's father), i think is not value.

複式洋房

心情好差, 身旁無一個好既聆聽者.
而家只好接受現實借低息貸黎cover卡數.... :-(

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

算啦...你唔好再借啦...再借...只會攪到越揹越多...不如你試下做一筆清...或者同銀行商量下...將張卡cut左...分期咁還...唔好再碌卡...亦唔好幫老公借錢...咁無錢之下...你老公應該都錢可以借比其他人...

[url=http://lilypie.com][img]

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.