跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓

BB依家5個幾月, 食幾多安奶?米糊餐點加?

我b依家都係食到5-6安, 一日五餐, 之前食到7-8安, 依家食小咗><

8:00 奶6安
12:00 2 tablespoon米糊開1安奶+果茸/菜茸+3-4安奶
4:00 奶5-6安
8:00 奶5-6安
12:00 奶 5-6安

o 唔 ok呢? 有時食得好唔準時,隔五個鍾先食, 搞到last一餐有時最夜去到兩點, 有無人好似我咁 :cry: :cry: :cry:

男爵府

Re: BB依家5個幾月, 食幾多安奶?米糊餐點加?

妹豬:
早5點半8安奶
10點 8安奶
14點120ML米糊+3--4安奶
16點小小生果(香蕉或蘋果)
18點6--8安奶
21點8安奶

快樂的甜芋快樂的甜芋

子爵府

世然食六~七安奶..但有時食得果三安奶..然婆兩餐糊仔當兩餐奶咁俾世然食..不過世然喊先俾..唔喊唔俾
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

男爵府

迪少依家好準時架∼
7am...6-7安奶
11am...7安奶
1pm...2平湯羹米糊(3安水+1安奶+1平湯羹米糊)
3pm...7安奶
5pm...2平湯羹蘋果蓉(新鮮自己刮)
7pm...7安奶
10:30pm...7安奶
約3am...3安奶(醒就給,不醒不給)

因為未到6個月,姑娘不建議將米糊當一餐,只當是小食咁比少少

別墅

一日五餐,食到5-6安,一日大約吃25~29安奶

8:00...5-6安
12:00...3-4安奶+米糊開1~2安奶
4:00.....5-6安 + 小小苹果or香蕉茸
8:00.....5-6安
12:00.....5-6安

我仔有時訓左覺都會五個鐘先食架..而家半夜唔洗喂

大宅

今日去健康院問姑娘幾時至食米糊, 佢話6個月至好比bb食, 不過我之前比個dd細佬仔試, 佢又真係唔想食, 都唔肯吞!

別墅

yyvonne
我個初時喂都係唔識吞,第一次吃果個樣仲好像好怪添 試左幾次後佢開始識吞啦,仲好像好鐘意吃,但就現時吃得唔多囉

首頁

尾頁

跳至