跳至

首頁

尾頁

大宅

BB要揾被'遮'住塊面先肯瞓

呢兩個禮拜我個BB要拉張被遮住自己塊面先肯瞓,比奶咀佢又唔肯,拍佢心口'UM'佢瞓又唔肯,我唯有望住佢直到佢瞓著左先同佢拉番張被落嚟,唉... :-( ,請問有無媽咪個BB又係咁?同埋有無良方幫佢戒除呢個壞習慣呢?

大宅

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Re: BB要

我個bb有時都係咁,
成日想抓住個睡袋側邊果d布蓋住自己半邊面,
可能之前天氣涷比個睡袋佢訓習慣左,
依家熱番冇左睡袋唔肯訓,
訓前勁扭計,點都唔肯,
有時扭得勁我唯有拎條沙巾同佢掃下眼眉,
有時抱住"暗"佢訓都要放條沙巾響眼眉遮住,
呢兩日我就有時冇比佢,
抱住曖佢訓,用塊面貼住佢塊面,等佢有d安全感,
但佢間唔中都仲係要擰埋黎我心口用我d衫"暗"住自己對眼,
之後立即訓著.

大宅

畀面勳章

一樣呀, 我個BB都係咁呀!!
而家有時天氣熱咗, 唔蓋住佢怕佢熱親,
點知訓唔著, 唯有俾睡袋側邊佢玩一陣訓著咗先攞開囉
:weapon:

別墅

Re: BB要?被'遮'住塊面先肯?

My baby also! Sometimes he will play with the little towel and make himself fall asleep.

別墅

會唔會因為bb覺得禁樣安全d呀.......因為
我個仔佢訓覺時都鐘意"呢"埋0係"加拿大"到...
仲要隻手仔會捉住我件衫

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我以前斬試詔呁既方法,臭b佢訓得會耐d..
其實我覺得bb鐘意咁樣係因為佢以為咁樣係有人抱住左佢呀~
因為我隻仔好鐘意一眼訓,訓覺,如果我抱住佢,佢就匿o係我格甩底度...
試過出街比人誤會我餵人奶既
佢地鐘意"lui"住d野,塊斫咁樣係好有安感架~
因為的細個都係咁,好鐘意攞張被黎輕輕come住塊面...跟住猛咁左右磨黎磨去,真係好鬼舒服架~
而且係極度有安全感架!!
不過始終bb依家咁細咁樣真係好危險,所以我又發明左個新方法,就係打側bb,然後搵個cusion sip o係bb個枕頭度,張個cusion洞直佢,咁bb摸落去,就好似有個人訓左o係佢隔離咁架喇~
用左呢個方法之後我隻臭b佢可以一晚訓天光完全冇醒過樓計~

大宅

我個bb都係咁, 我只會俾條沙巾佢, 唔敢俾佢
攞張被, 有時佢塊面對住我心口瞓耐d, 我都會
放開佢一陣, 因為我好怕佢透唔到氣

首頁

尾頁

跳至