嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

bb啱啱轉飲明治,我想問大便係咪咁0架

係咪好似奶昔咁.

男爵府

Re: bb啱啱轉飲明治,我想問大便係咪咁0架

我bb都係飲明治,啲大便係黃色有渣但有少少潺

大宅

ACB, 你BB係咪轉哂明治喇? 我阿B之前飲日本雪印, 但D便便好綠同好臭, 而且成兩三日先屙一次, 我睇其他BK阿媽話明治好, 而家啱啱轉緊食兩餐, D便便好稀, 稀到上左個背脊度. 而家食兩餐已經咁稀, 我都驚轉哂咪仲稀. 我都想知係咪咁架? 另外明治好多泡泡. 飲果時扯起好多泡. 你係咪咁架?

洋房

我bb都係飲明治,但啲便便就是綠色and好臭,creamy,差不多日日都有便便,最多兩日。至於泡泡問題,我就冇喎!

大宅

我力B都係咁,好鬼死臭~
vivien210 寫道:
我bb都係飲明治,但啲便便就是綠色and好臭,creamy,差不多日日都有便便,最多兩日。至於泡泡問題,我就冇喎!
力力豬豬......惡仔一名∼

男爵府

yumiwan 寫道:
而家啱啱轉緊食兩餐, D便便好稀, 稀到上左個背脊度. 而家食兩餐已經咁稀, 我都驚轉哂咪仲稀. 我都想知係咪咁架? 另外明治好多泡泡. 飲果時扯起好多泡. 你係咪咁架?

係呀,啲便便稀稀地,但亦有渣,飲果時係扯起好多泡,可能同個奶樽奶咀有關,我用nuk,啲sales話係啲風,飲到啲泡到就唔好俾bb飲

大宅

我BB D便便有時是Green好臭,有時Yellow有粒粒,一日二至三次!
[img][/img]

複式洋房

明治係比香港奶粉多泡架, 唔係奶樽同奶咀既問題, 我個b初頭由A+轉食明治d便便都係好"稀", 慢慢就會好d, 唔使咁緊張, 除非佢係肚痾, 如果唔係既話可以睇定d先

大宅

我bb由出世到依家都係食明治, 依家差唔多2個月, 最近開始唔係日日有便便,有都好臭.....bb正常幾多日有便便先正常呀 ?-(

首頁

尾頁

跳至
熱門主題