自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

如果係街見到小朋友喊唔見左家人你地會點

珊瑚宮

Re: 如果係街見到小朋友喊唔見左家人你地會點

我會叫佢唔好喊住先(通常都唔得啦),
跟住就叫三陪小姐同佢玩住先,等佢daddy or mama搵佢lor~~~

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

I will also be with him a little while and waiting for his his parent :-P

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

都係陪佢等同安慰佢囉.....如果係商場....見到有實Q....就會話比實Q知....

而家香港D公民教育真係差左好多.....怕煩同怕事心態既人成日都見到.....冇愛心既人就真係多的是

男爵府

唔係咁可憐呀??柺子佬都唔吼

小香香 寫道:

我細個都試過走失..係街大喊...都係冇人理= =

複式洋房

試過有一次我叫囝囝補完習,行去火車站等我,好近路程.
點知我遲咗個幾字,佢好驚,佢見有個男人行過就想問個
男人借個手提打比我....點知個男人採都唔採佢就行咗去...
囝囝嗰時得嗰9歲,可能佢生得高唔似9歲,但都係個細路啫.
嗰陣我離遠已經見到佢,佢已經開始喊緊....
嗰時有個女士走埋去問佢發生咩事同安慰佢,我已經走到埋
去,係咁唔該佢......
如比著我,我都會好似嗰位女士咁做.
貝貝 寫道:

都係陪佢等同安慰佢囉.....如果係商場....見到有實Q....就會話比實Q知....

而家香港D公民教育真係差左好多.....怕煩同怕事心態既人成日都見到.....冇愛心既人就真係多的是

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我會陪佢一陣, 睇下見唔見佢屋企人番黎接佢. 如果係商場, 會搵security幫佢, 如果係街, 就搵差人幫佢.
該用戶已被刪除

禁止訪問

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 王國長老

我試過兩次了,
我第一時間問佢知唔知媽咪既電話,
兩個都知喎,之後打比佢媽咪,
陪住佢叫佢唔好喊,媽咪黎緊。

水晶宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章

我最近就試過一次,我一個人行街街,響市廣場有個妹妹響度喊唔見左媽咪。當時最近佢既係我,我咪走埋去問佢咩事lor,佢話唔見左媽咪。識講野應該都有2-3歲ga 喇,我拖住佢諗住去搵實Q,點知後尾一拖佢行佢亞媽+亞婆就笑笑口走出黎 原來佢地匿響牆後面,佢地同我講係個o靚妹曳喎~~嚇下佢 話佢係咁四圍標標標所以教訓下佢喎! 之後仲叫個妹妹同我講唔該晒同bye bye。我同佢地講番"你地咁會嚇親佢ga~" 佢地就響度笑lor~

子爵府

小香香
人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章

上次case係係街度見到個小朋友自己一個人企係度喊,我見條街冇人理佢,於是我走埋去問佢,佢話唔見左媽咪,由於我趕時間,所以我冇陪佢係街等,我就送左佢去最近既差館. 去到後見差人聯絡到個小朋友屋企人我便走.

大宅

我會陪小朋友等佢地家長回來接佢!

民房

me too :-P
skyyoyobebe 寫道:

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

skyyoyobebe 寫道:

me too

男爵府

畀面勳章

由 bowling2004 於 2006-02-19 23:09:40由 bowling2004 於 2006-02-19 23:09:40

我最近就試過一次,我一個人行街街,響市廣場有個妹妹響度喊唔見左媽咪。當時最近佢既係我,我咪走埋去問佢咩事lor,佢話唔見左媽咪。識講野應該都有2-3歲ga 喇,我拖住佢諗住去搵實Q,點知後尾一拖佢行佢亞媽+亞婆就笑笑口走出黎 原來佢地匿響牆後面,佢地同我講係個o靚妹曳喎~~嚇下佢 話佢係咁四圍標標標所以教訓下佢喎! 之後仲叫個妹妹同我講唔該晒同bye bye。我同佢地講番"你地咁會嚇親佢ga~" 佢地就響度笑lor~

我都試過,係山景,直頭同你果單一樣,但我吾鐘意0廿做.嚇c個細路,另有一次我試過同個小朋友報警,佢吾識同我講野,只係係度喊,之後佢呀媽搵到佢,原來掛住買野,叫佢企係m記門口等佢,但個細路行開左幾個鋪位,又吾見左呀媽係度喊,但個細路我林得三歲.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至