嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問大家有無睇過沙田馮宜亮醫生啊?

唔知馮醫生好唔好o既呢?

複式洋房

Re: 請問大家有無睇過沙田馮宜亮醫生啊?

I suggest you to see another doctor!

大宅

sansan媽咪,
請問點解啊?

大宅

o.k.

複式洋房

我個囡睇過佢兩次,我覺得真係痳痳地.
不過你都可以試下,睇下你bb夾唔夾.

大宅

cky040223
我都聽人講麻麻地,但我又成日見佢診所好full,好多人睇喎!

複式洋房

我諗係佢出名,所以佢診所好多人,當然都要夾到至得.
我個囡都在銅鑼灣恆隆中心26/F睇過兩個兒科醫生,但係都同我個唔係好夾.所以我諗唔係多唔多人睇呢個醫生,而真係個醫生/d藥夾唔夾到個bb.
前前後後我都同個囡睇過4/5個兒科醫生,到最近一次先叫做搵到個同個囡夾的兒科醫生.
所以有時好難講,其他bb睇得好,唔一定自己個bb都睇得好.

QutieBaby 寫道:
cky040223
我都聽人講麻麻地,但我又成日見佢診所好full,好多人睇喎!

大宅

佢真係好多人睇,閒閒o地等個幾鐘,已經病到死死o下仲要等咁耐,真係谷鬼氣。睇感冒,咳,大人細路都例必話要“聞氣”(含類固醇成份),攪到好似好嚴重咁。租部機要比成7百幾蚊deposite,每劑葯4十幾蚊,每日三劑,要吸幾日(好似5日),仲有其他葯呢,睇一次都幾肉痛。我都係聽人講佢好先至去睇,我個仔睇左兩次,兩次都要“聞氣”(我無比個仔聞晒咁多劑,始終都係担心d類固醇,所以白白嘥錢),我自己睇左一次因為咳左好耐,我以為大人吾駛“聞氣”啦,點知佢都係叫我“聞氣”,我堅持吾“聞氣”。呢次之後,我知道佢淨係識得叫人“聞氣”!上述純粹只係個人意建及經歷。

複式洋房

其實,我的遭遇同btatb38差不多.
我個囡兩歲都未夠,只係大傷風,流鼻水,咳只不過係幾聲,佢都要我個囡"聞氣",我問佢有無藥的成份,佢話有類固醇,不過無副作用,淨係猛咁話係佢手上無小朋友會變哮喘,我聽到都打

男爵府

我小朋友都睇過佢, 可以講一tick過ok, 我會覺得佢d藥係重左d, 食親佢d葯小朋友對手實冷冰冰

首頁

尾頁

跳至