意見反饋
義工
[2005年] 妳地的BB識得轉身未呀!

別墅

國民生產總值:724

妳地的BB識得轉身未呀!

我阿B 11月12日出世,現在出世3個月零7日到,我睇書BB出世3個月到就開始識得轉身/反身。不過我阿B仍然未識呀! 仲係識得
http://www.smartclub.hk/photos/albums/userpics/10094/head-1.jpg_Thumbnail2.jpg

男爵府

國民生產總值:5857

Re: 妳地的BB識得轉身未呀!

有d人話4個月到, 我諗都好depends個bb, 人人唔同.

我bb就有時打側身(垂直咁), 我諗佢仲未夠力, 我有時見到佢咁都會幫下佢, 佢返轉左之後好似隻海龜仔咁, d手腳拍下拍下

伯爵府

國民生產總值:15505

冬天d衫著多左, 未必咁快轉到身bor.

子爵府

國民生產總值:11429

2019勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我阿b都係11月12日出世, 都未識得轉身. 好多人都話大概四至五個月才識轉身啊!

侯爵府

國民生產總值:22822

我果個都未識, 不過而家成日都想打側身咁. :-P

大宅

國民生產總值:1161

minimon 寫道:

me2!!

子爵府

國民生產總值:10641

我個b識得舉到雙腳又高又直...之後扭下條腰...咁就轉左身...但係佢又唔係成日都咁做喎~~

大宅

國民生產總值:1842

好媽媽勳章

yuna888 寫道:
[quote]
minimon 寫道:

me2!! [/quote]

me 3

複式洋房

國民生產總值:420

我bb都未識...:-(
我係d website 度知道3-4個月要同bb做"tummy time" 嘅training: 比bb叺係自己肚皮上, 同佢傾計, train 仰高頭望你...咁佢嘅head control 同腰力都會develop 好d ....

大宅

國民生產總值:3140

我個 B 都未識喎 :-( :-( :-(
連頭仔都未抬得起, 就嚟三個月囉喎, 條頸都未硬正.... 點解會咁架... ?-( ?-(
有冇人可話比我知, 條頸仔幾時先會硬正晒

複式洋房

國民生產總值:389

HiHi, 我今日同幾住媽咪出嚟食飯說起你,我哋話我哋咁多次Gathering都未見過你,我話我過英文名、仔仔生日、住的地區都是一樣,可以的話我哋可以見一見面.

我仔仔開始打側身,但還未轉身/反身,我知佢開始學反身,因為我奶奶下面有個七個月大的bb,我想我bb學佢反身

[quote]
jenjen123 寫道:
我阿B 11月12日出世,現在出世3個月零7日到,我睇書BB出世3個月到就開始識得轉身/反身。不過我阿B仍然未識呀! 仲係識得

別墅

國民生產總值:859

準媽媽 寫道:
連頭仔都未抬得起, 就嚟三個月囉喎, 條頸都未硬正.... 點解會咁架... ?-( ?-(

好難講喎!不過你得閒幫佢反轉身運動吓背脊骨,其實到時佢頭仔已經自然咁抬起 gar la....好似我bb咁個多月時我已經幫佢做脊骨運動,而家當然未識轉身啦,但係佢腳仔已經可以提到好高,腰仔重成日左轉右轉咁 相信佢都好快可以轉到身

大宅

國民生產總值:1854

我bb都未識, 不過個身成日扭到成個s, 工人有時會打側佢

大宅

國民生產總值:2347

準媽媽
你要得閒就將個b反轉,train吓佢條頸仔,初時佢會好辛苦,仲可能會喊,你唔駛幫佢,睇實佢,同比d鼓勵佢,因為佢做唔做到只有佢自己先知,你去幫佢反而有機會整到佢添呀.幾次之後佢就可以架喇.我個女個幾月時我已經咁樣train佢架喇,好快囡囡就可以抬頭十幾秒,到而家5-6分鐘都冇問題.你有時間去睇下佢d相就知架喇.

準媽媽 寫道:

別墅

國民生產總值:724

jen_dear,

前幾日同jenjet講電話我都有提起妳,我都話有個媽咪同我好似的,我都好想見
http://www.smartclub.hk/photos/albums/userpics/10094/head-1.jpg_Thumbnail2.jpg

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.