意見反饋
義工

自由講場 今日: 1754|主題: 1024319

請問有邊隻牙膏可以吞得落肚嫁?

禁止訪問

國民生產總值:8013

請問有邊隻牙膏可以吞得落肚嫁?

男爵府

國民生產總值:9232

畀面勳章

Re: 請問有邊隻牙膏可以吞得落肚嫁?

chicco 兒童果味牙膏 ($3x)

禁止訪問

侯爵府

國民生產總值:21554

咩唔係比小童個D隻隻都吞得落肚?

男爵府

國民生產總值:7958

不過小朋友再大小小就要轉第二d, 因為 chicco 隻牙膏完成無薄荷味, 唔係好夠清新.

KooKoo 寫道:

子爵府

國民生產總值:13069

畀面勳章

我係萬寧買, 獅王果d 兒童菓味牙膏比囝囝用咋. 我都以為凡係兒童牙膏都可以食得落肚tim.

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

大眼肥妹 寫道:
kookoo

想請問要去邊度可以買到,萬寧果d有冇得賣嫁?唔該晒

唔記得萬寧/watsons有冇得買, 要問有配葯個d先知, 以前係jusco買, 而家好似冇得買, 你囡囡初學刷牙, 就要用可吞得個d, 貴d都冇法, 另有一隻牌子(唔記得個名)係意大利出, 都可以吞, 但貴好多($4x), 今年先同個仔轉用獅王果味, 因佢大個仔啦, 提住佢唔可以吞

男爵府

畀面勳章

worry 寫道:
咩唔係比小童個D隻隻都吞得落肚?

應該就唔係隻隻兒童牙膏都吞得, 我就係今年諗住同個仔轉牙膏, 係萬靈睇左幾隻, 幾隻都冇寫可以吞, 於是走去問有配葯個位姐姐, 佢幫我睇左, 都話個盒上都冇寫, 應該都唔吞得, 佢就介紹個隻意大利出ge兒童牙膏, 不過好貴, 成$4x/支.

子爵府

國民生產總值:11708

有次睇牙醫,他說其實如不小心吞下也不要緊,只要不是大量就可以,但必須要好好指導小朋友刷牙時不要吞下牙膏啊!

男爵府

國民生產總值:9658

KooKoo 寫道:

我個女都係用呢隻,覺得比較安全。記得佢細個初學刷牙時真係吞左唔少落肚架。

琥珀宮

國民生產總值:152003

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

KooKoo 寫道:
[quote]
大眼肥妹 寫道:
kookoo

想請問要去邊度可以買到,萬寧果d有冇得賣嫁?唔該晒

唔記得萬寧/watsons有冇得買, 要問有配葯個d先知, 以前係jusco買, 而家好似冇得買, 你囡囡初學刷牙, 就要用可吞得個d, 貴d都冇法, 另有一隻牌子(唔記得個名)係意大利出, 都可以吞, 但貴好多($4x), 今年先同個仔轉用獅王果味, 因佢大個仔啦, 提住佢唔可以吞 [/quote]
first teeth,屈臣氏有得賣,我覺得好好用,約$49一支,我囡囡由細到大都用佢ga 可以吞落肚都唔怕的
My Two Princess

禁止訪問

國民生產總值:36504

好媽媽勳章 畀面勳章

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.