自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

安全為先, 亂咁開車只會造成傷亡意外, 到時更難善後.

水晶宮

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆:鬧東鐵果班, 有無記起高鐵的意外事故

果D見新聞講咗!拜都唔俾拜

伯爵府

回覆:莎莎莉莉 的帖子

agree... 投诉都要睇下生命安全架

子爵府

環保接龍勳章

萬一出意外, 到時要D消防員, 救護員十號颱風出去救人 (你), mic重危險! 人地都有呀媽生 gar.

男爵府

版主 的帖子

屈就係車站入面過一晩,都無辦法,都叫有個安身之所,出面又真係無車返到屋企,維修員佢地係鐵路上搶修,無人多謝佢地之餘仲要俾人炳,打風都係天災,俾你冒險返屋企,中途有事保險都唔會賠償,個時仲要係9號

別墅

版主 的帖子

都唔知啲人想點,想保護你地安全又錯,如果無停到照開車出左事又係俾你係甘嘈,人地都係想確保你安全姐,甘叻行番去囉,再唔係搵到的士嘅港鐵都俾200你撘啦,做人唔好甘高要求啦唔該!

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:鬧東鐵果班, 有無記起高鐵的意外事故?

agree
D人真係....

珊瑚宮

agree
D人真係....

珊瑚宮

agree
D人真係....

男爵府

樓主好認同你!這大概是香港文化!近年、大部分人只顧自己、越黎越demanding淨係識指責淨係睇到自己失去既一面、相反唔識去睇自己得到的唔識去感恩。。
可憐這些在強烈颱風下仍為社會服務既朋友!他們都有家庭架。。
請將目光放遠一點、不要再日鬧夜鬧了。。如此下去the city is dying.....
不喜勿插!

jamieconnie    發表於 12-7-25 11:08
FullOfBlessing    發表於 12-7-25 09:12

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

agree!!

子爵府

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:所以我吾明鄭家富係度嘈乜,而家吾係一般壞

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

TVB訪問嗰兩個阿叔同阿哥, 勁乞人憎, 自私!

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

8號波咁耐,真係收唔到工咩?:;pppp:我就見好多人係約睇戲打麻雀啦,可能有部份真係9號先收得工,但係你要收工,人地十號波都陪你無得走啦,有咩事保險唔包嫁
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

伯爵府

安全最緊要,至起碼有個安身之所
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:樓主好認同你!這大概是香港文化!近年、大

原帖由 hinabb23 於 12-07-25 發表
樓主好認同你!這大概是香港文化!近年、大部分人只顧自己、越黎越demanding淨係識指責淨係睇到自己失去既 ...
totally agree

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

首頁

尾頁

跳至