意見反饋
義工

自由講場 今日: 392|主題: 1023680

請問BB幾大先可以食燕窩?? 點解?? thx~

伯爵府

國民生產總值:15354

邊間即食燕窩最好?

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

大宅

國民生產總值:2724

Re: 請問BB幾大先可以食燕窩?? 點解?? thx~

我個女幾個月大時(食粥仔果時)就已經食燕窩喇~
你小朋友幾大?

我個人認為.買一個燕窩盞會好D.不過貴D.
如果想方便可買即食燕窩.

伯爵府

bb2002,

我個囝依家13個月.
佢氣管唔好, 好容易咳, 有痰, 老人家教我比燕窩佢食.
加在飯仔, 就好似即食方便d囉...

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

大宅

國民生產總值:2724

可樂皓皓 寫道:
bb2002,

我個囝依家13個月.
佢氣管唔好, 好容易咳, 有痰, 老人家教我比燕窩佢食.
加在飯仔, 就好似即食方便d囉...

我都有去余仁生問過,小朋友氣管唔好飲D咩湯水/食D咩好D.
佢話食冬蟲草,燕窩,鱷魚肉燉川貝......
以上種種O既食療都係幾貴.只係鱷魚肉燉川貝平D.
所以我買左.等個女食晒D藥先.慢慢燉比佢飲.
我買左一包鱷魚片$80.8錢川貝$48.
仲未買瘦肉,南杏,陳皮.
果度份量燉到4次.

發燒感冒者,不適用.

你可以試下.

伯爵府

bb2002,
thx~~~
咁隔幾耐燉一次呀?

子爵府

國民生產總值:12680

燕窩可唔可以日日比bb食呢
人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

水晶宮

國民生產總值:55402

好媽媽勳章

bb2002 寫道:

我個人認為.買一個燕窩盞會好D.不過貴D.
如果想方便可買即食燕窩.

燕盞底好多喎!!!!!!

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.