香港18區媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問哪一間屯門區的小學功課少?

各位屯門區的靚媽好! 本人的仔9歲(四年級). 他做功課真係非常慢,我常常會因功課的問題而破壞了母子的親切關係,我的心十分痛. 求請大家可否話我知,究竟邊間小學最小功課,因為我不想我的女也那樣辛苦and破壞了母女的親切關係,謝謝!

民房

Re: 請問哪一間屯門區的小學功課少?

which school is your child going to?

洋房

我朋友在蒙恩讀 , 他說小朋友不會太多功課 , 比較輕鬆應付 , 而學生的表現亦很有禮貌 , 如你想轉校 , 可以問問校方是否收插班.

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 陪月勳章

vvmummy,
功課做得慢好多reason,是功課唔識做而慢or抄寫多呢?
胡樹渠&何日Tong最多功課,
那麼你小朋友讀邊間小學?

[img][/img]

大宅

官小唔多功課,亦可以上官中(仲有2間添),妳可想想.

洋房

龍岡呀!聽聞話佢地好少功課,假期都係三樣!不過其他我就不太知(我指
皓皓

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

ty1031,

請問你知不知官小校內d老師嚴唔嚴? 我考慮緊搵邊間小學。我個女受軟唔受硬果種人,又活潑好動,如果好嚴(即係要學生坐定定,唔淮郁果d,我個女返學一定好辛苦。

官小d老師nice 唔nice 架? 係唔係互動教學,容許學生多發問果d。

thank you in advance

ty1031 寫道:
官小唔多功課,亦可以上官中(仲有2間添),妳可想想.

大宅

全中,活動教學,上堂坐位不是全統這樣,類似不同形狀,小女好開心,由其是英文堂,大家會圍圈坐,又唱歌及玩遊戲.
其實小女同其女兒都是活潑一族,所以我一定會選擇活動教學.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
K2學英文 ... 2 3 4 5 6 .. 8