少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

出街食飯嚎哭!

我囡囡依家14個月大,每次出街食飯(尤其係酒樓)都會响我地開餐時大叫,我估佢要同我地玩吓/要抱吓 ,唔理佢就喊到失常,真係幾幣!佢又唔要玩具,全部都唔要...唔知你地有冇方法指教吓。

男爵府

Re: 出街食飯嚎哭!

Little_gin,

你的囡囡能自己坐嗎? 在酒樓食飯會否讓她自己坐bb椅? 若可以的話, 給她一套食具吧。我以前都會帶一套食具給亞囡, 給她一點小食物(如餅仔), 讓她和我們一起食, 她便不倒旦了。

複式洋房

可能酒樓太嘈. 靜一點的餐廳又如何?

禁止訪問

大宅

我BB可以坐啦!不過我諗佢學緊行就更加唔定,我怕佢坐係酒樓果D BB椅佢會"碌"落尼。我都會試試帶D餐具俾佢攪吓,希望可以分散吓佢。

子爵府

畀面勳章

我囝囝以前都會咁, 但我發覺係去一d 地方逼, 人多o既酒樓至會咁, 如果去一d 地方大d, 寛落d, 人少d

珍珠宮

同我個女以前一樣,攪攪陣無幫襯,一時依樣,一時個樣,坐唔定,現在好d,可以坐耐小小,最緊要比d野佢攪

大宅

Little_gin

我個女以前去酒樓太嘈佢就喊,去一d 地方大d, 寛落d, 人少d 酒樓就唔會了,唔耐煩又叫工人和BB睇魚魚又要帶佢周圍行,抱抱吓吓便OK!....

When the rain is over, the sky clears up take one's course 順其發展;聽其自然

大宅

I'm worry about this, I need to take my twins fm NT to HK Island this Easter due full month for dinner. :-(
:wave: :wave: :wave: :wave: ~~Jamie * Katie~~

禁止訪問

大宅

佢e+好咗少少啦!去茶樓有BB椅佢都肯坐,或者俾支筆同點心紙佢畫吓!有時都大叫,咁俾D點心佢食吓佢又開心D;事太嚴重就要抱佢出去遊花園lor!

不過,如果晚飯上酒樓都係"扭"D,因為9:00pm D BB 會開始想訓!

大宅

Little_gin ,

嘻嘻,媽媽你而家未自己搵到bb扭計既原因囉...
恭喜恭喜,其實只要留心d,試多幾次,bb自己都會表達
比你知點解佢會咁做,不要太擔心,我地作為家長,好明
白小朋友會有失控既時候,所以唔需要太介意當時別人
的目光...
[img align=right]http://home.so-net.net.tw/pennywu6699/images/19text/A10-024.gif[/img]

大宅

Little_gin ,

嘻嘻,媽媽你而家未自己搵到bb扭計既原因囉...
恭喜恭喜,其實只要留心d,試多幾次,bb自己都會表達
比你知點解佢會咁做,不要太擔心,我地作為家長,好明
白小朋友會有失控既時候,所以唔需要太介意當時別人
的目光...
[img align=right]http://home.so-net.net.tw/pennywu6699/images/19text/A10-024.gif[/img]

首頁

尾頁

跳至